Светът е жесток и безмилостни критики дебнат отвсякъде. С технологиите на новото време ставаме все по-взискателни и безкомпромисни към външния си вид за сметка на човещината, а много често и на интелекта. Робуваме на идеали и нереалистични представи за тялото ни, като най-потърпевши от това със сигурност сме ние дамите. Трябва да сме млади, слаби, облечени безгрешно, с перфектна кожа, зъби, без нито един излишен косъм и дума да не става за целулит. А дали сме в състояние да проведем разговор не е толкова съществено, простимо е да не знаеш кой е Ницше, нали все пак си имаме хубави устни, стига толкова. И ако не знаете, дамите над 50 нямат никакъв шанс да попаднат в графа „красиви“ и „привлекателни“, най-добре изобщо да не се надяват на секс. Дженифър Анистън, Джей Ло, чухте ли? Не ставате. Или поне така твърди френският писател Ян Моа, който между другото е на същата „преклонна“ възраст.

И ако все още не сте разбрали и се чудите защо споменаваме всичко това, е време да научите какво сподели самият той преди няколко дни публично:



„Предпочитам телата на по-млади жени, това е всичко. Точка. Тялото на 25-годишна жена е изключително. Тялото на жена на 50 не е никак изключително“.

Според Ян Моа дамите, прехвърлили 5-то си десетилетие на този свят, не стават за любов. Също така той разкрива, че те също не му обръщат внимание и заради тежкия му характер. Вместо това е щастлив в компанията на млади японки, корейки и китайки.

Вие съгласни ли сте с подобни категоризации? И дали хубавият секс и любовта зависят единствено от това колко е хубаво тялото ни?

Четете още: Нина Добрев - нашето момиче, което покори Холивуд