Джоли написа книга за правата на децата, учи ги да говорят открито

Анджелина Джоли определено е човек на каузата и винаги е използвала известността си, за да защитава безпомощните. През годините е била посланик на много фонданции, а сега се обръща към децата със специално послание.

Актрисата написа книга, с която информира подрастващите за правата им и ги окуражава да ги защитават. Защото тяхната дума не тежи по-малко, отколкото тази на възрастните. И книгата ѝ трябва да бъде детското оръжие, с което те да могат да "отвръщат на удара", когато правата им биват погазени от възрастен. Творбата на Джоли е със заглавие "Знай правата си и ги отстоявай" и е написана, съвместно с адвокатката по човешки права Джералдин ван Бюрен.

Анджелина съобщи новината за книгата си чрез новия си профил в Инстаграм и написа следното послание:

View post on Instagram
 

"Това е една истина, която може би не знаете: Вие сте млади личности и вашите права са също толкова важни, колкото и тези на възрастните. Не ги притежавате, след като пораснете, изнесете се от вкъщи или започнете работа, а сега. Които и да сте вие, където и да живеете - имате права, равни по значение с тези на всеки един възрастен на тази планета.

Децата имат права и трябва да могат да ги защитават."

Четете още: Мъжете в живота на принцеса Даяна