Автор
Люблена Папазова

Ексклузивно! Алекс Раева: Животът ме нашамари и се осъзнах

Алекс Раева е певица и тв водеща, която се връща на екран с „Маскираният певец“. На 22 септември от 20 часа на Sofia Summer Fest ще станем свидетели на още един неин талант - самоиронията, която владее до съвършенство. През смях и сълзи тя, Красимира Хаджииванова, Оля Малинова, Гери Турийска и Пам Велидис, ще ни разкажат за техните трудности и неуспехи в благотворителното комедийно шоу Stand up for Sisterhood, подкрепено от ANSWEAR България. Приходите от билети и част от приходите от колекцията Girl Power на answear.LAB, ще бъдат дарени на каузата Оле Мале и Български фонд за жените.

-Алекс, какви са твоите суперсили?
-Зверска упоритост, чак си ставам скучна от време на време. Не се взимам насериозно, но това, понякога, граничи с ниско самочувствие. Не се плаша да бъда откровена, въпреки рисковете, които носи това, имайки предвид, че работя в една доста фалшива и префърцунена среда, в която всяка дума може да се интерпретира по грешен начин.
Нямам маска - медийният ми образ съвпада с този в живота. Най-голямата истина, която съм разбрала за себе си е, че това ми е правилната игра и се радвам, че не съм залитнала да градя измислени лица.

-А твоите суперслабости?
-Най-обикновената ми слабост е към вкусната храна. Огромни усилия ми коства да не изям целия свят, тук и сега! Също така, изисквам от хората да правят нещата по моя начин...тоест правилния! Това мъчи най-вече мен.
Освен към другите съм много взискателна и към себе си. И то не в здравословни граници. Самокритична съм, което ме е спирало да се хвърлям в интересни предизвикателства, защото съм мислила, че няма да съм достатъчно добра.
Много рядко позволявам някой да ми помага за каквото и да било. Това е много странно, защото аз самата много обичам да съм от полза на хората. Като ги лишавам от възможността и те да ми помогнат, ги лишавам от това хубаво чувство да бъдат полезни.

View post on Instagram
 

-Кой е твоят най-конфузен момент?
-Безброй са, но в началото на своята кариера изпадах в страна превъзбуда и неестествено състояние, когато излизах пред камера. Говорех невероятни глупости и се държах като Лили Иванова. Та, аз съм на 20, тъкмо съм станала беквокалистка в "Ку-ку бенд" и в едно телевизионно интервю, полегнала на диванчето, като Бионсе при Джими Фалън, отговарям на въпроса дали съм пяла народна музика. И се изцепвам: "Не съм пяла много народно, но няколко пъти съм пяла "Излел е Дельо Хайдутин" и са ми целували ръка!" След време, като го гледах и осъзнах каква дрисла съм била, ми идеше да взема една карабина и да се гръмна.

-Как се измъкна от представата, че си голяма звезда?
-Измъкването беше дълъг процес. Животът трябваше да ме нашамари, да стъпя на земята и да осъзная коя съм - едно прилично пеещо момиченце от "Младост" 2, а не Валя Балканска, чийто глас обикаля из Космоса!

-Какво ще посъветваш жените, които се страхуват от провал?
-Няма провали. Има кофти ситуации, които имат за цел да ни научат на нещо. Провал е само тогава, когато останеш там, залепен до падението си, без да успееш да се видиш отстрани, без да си направиш анализ и без да си научиш уроците. Въпрос на избор е дали ще приемеш провала като изтласкваща сила или като нещо, което ще те смачка.

View post on Instagram
 

-Какво можеш да правиш сега, за което дори не си мечтала преди 10 години?
-Да казвам: "Не, това сега не ми се прави. Искам да отида със семейството си на обиколка с кемпер. Този ангажимент може и да почака." Преди десет години не можех и да се надсмивам над глупостите, които съм извършила. Не можех да си правя точните изводи и да научавам уроците, които всеки провал носи след себе си.

-Какво означава за теб Girl power?
-Girl power е сила, опакована в нежност. Да, животът ни налага да сме колкото се може по-устойчиви, по-отстояващи, по-силни. Но и да оставим онова цветно и ефирно отношение към всяко нещо, което правим. Да успяваме да се надсмиваме над провалите си, да ги превърнем в движеща сила и да знаем, че всичко се случва с някаква цел, а именно - да ни направи по-успели, по-обичащи се и по-добри.

Четете още: Ето костюмите, които ще видим в третия сезон на 'Маскирания певец'