Феминистката Бионсе

14 януари 2014 | 10:22
4967
5
5

Бионсе Ноулс написа есе, в което пита защо жените в САЩ получават по-малка заплата в сравнение с мъжете, заемащи идентични позиции в службата?

"Трябва да престанем да вярваме в мита за равноправието между половете. Такова просто няма. Жените в САЩ понастоящем представляват половината работна сила в страната, но получават едва 77% от възнаграждението, което получават мъжете на сходни позиции", пише Бионсе.

Четете още: Вижте как Блу Айви отпразнува рождения си ден

"Нещата няма да се оправят, докато и жените, и мъжете не заявят, че това е неприемливо. Ние сме еднакво важни - изисква го природата на човека. Защо тогава мъжете да са "по-равни" от жените? Това са ретроградни нагласи".

Четете още: Бионсе: Имам право да бъда секси!

"Имаме много работа за вършене. Ще успеем, ако сме заедно. Ние, жените сме повече от 50% от населението и над 50% от политическия електорат. Трябва да изискваме да получаваме 100% от това, което ни се полага", завършва Бионсе, цитирана от БГНЕС.

Още по темата

Коментари

5
  15 януари 2014 | 23:53 отговор
 

Къде го прочете това, че се прави сравнение между сходни позиции? Някъде измежду изказването на Бионсе или на някоя друга чапла, жадна за внимание? В Щатите живеят над 314 млн. души. Нали не смяташ, че измежду цялата тая паплач, няма да се намерят едни 4-5 милиона, които да изхленчат, че не получават достатъчно? Фирменото заплащане е колкото проблем на частния сектор, толкова проблем и на държавата. Откъде ние да сме сигурни, че в цялата фирма персоналът не получава ниски заплати и че реално проблемът не произтича от неравнопоставеност в бизнеса между малки и големи фирми? Или, че има огромно разминаване между ниско и високо квалифициран персонал? Щото мантрата със сексизма е много лесна за разтягане, затова. И защото прикрива далеч по-сериозни проблеми. Хайде, мисли преди да пишеш, Блондинке!

 
4 Blondinka
  15 януари 2014 | 03:27 отговор
 

Номер 3 говориш пълни глупости. В Америка сравнението се прави между мъже и жени заемащи сходни позиции, било то ръководни или не. Истината е, че жените получават едва 75 цента срещу долар за мъжа. Май ти си тази с приказките за килограм.

 
3
  14 януари 2014 | 17:49 отговор
 

Просто момичето има мераци за политиката и е добре използвана от Обама за пропаганда. Това с неравностойното заплащане няма нищо общо с феминизма, а е поредната популистка мантра, която се яхна от евробюрократите и Щатите. Тия бакалски сметки, че щом жените били повече (или колкото мъжете), значи са равностойни на мъжете по заплата са изключително плоски. Възможно е и да има чисто сексистки подбуди във формирането на заплащането при някои фирми, но насилственото увеличаване на заплатите на жените пък е дваж по-глупаво! Изключително много зависи какво работят жените и по колко часа на седмица. Като подчертавам, че аз също съм жена, но съм против приказките на килограм. Нека видим кои са най-често заеманите професии от жени и от мъже и там ще открием отговора! Не можеш да караш хората насила да работят едно или друго.

 
2 Дани
  14 януари 2014 | 16:27 отговор
 

На къде повече да я увеличава бе мила.....

 
1
  14 януари 2014 | 10:49 отговор
 

права е и така се възползва да увеличи славата си. ;)тя не е истински борец.

 

Добави Коментар

Най-четени