Автор
Woman.bg

Как Даяна научи, че Чарлз я е заменил с Камила

През 1996 г. се случи нещо неочаквано за света, което преобърна историята на британското кралско семейство. Тогава обичаната от народа принцеса Даяна и принц Чарлз признаха, че любовта ги е напуснала и се развеждат. По-късно стана ясно, че главната причина за това нещастно събитие е една стара тръпка на принца, която се казва Камила Паркър. Дълго време тя бе третият човек в брака на Даяна и Чарлз и светът определено не я харесваше. А каква е истината за отношенията на Паркър и кралския наследник?

Чарлз и настоящата му съпруга се срещат на спортно събитие през 1970 г., а помежду им незабавно пламва искрата на любовта. В продължение на година двамата имат страстна връзка, но тя приключва през 1971 г., когато принцът влиза в Кралския военноморски флот. Две години по-късно Камила сключва брак с офицера Андрю Паркър Боулс, а през 1980 г. Чарлз започва да се среща с 19-годишната Даяна Спенсър и още през следващата година двамата се женят. По всичко личи, че любовта между принца и Камила е отминала и няма изгледи да се съберат. Само че хората са казали „Старата любов ръжда не хваща“ и продължението на историята е класически пример за това.

Оказва се, че чувствата между Камила и Чарлз съвсем не са изчезнали и през 1986 г. подновяват връзката си. Въпреки че и двамата са уж щастливо женени, се отдават на подновената си любов. Години наред аферата им продължава да съществува и през 1992 г. напрежението ескалира. Тогава от кралския дворец потвърждават слуховете, че между Даяна и Чарлз има сериозни брачни проблеми, а само след няколко месеца обявяват и раздялата им. Разводът им е финализиран през 1996 г. Малко преди смъртта си принцесата говори открито за това как е разкрила предателството на Чарлз в интервю.



В хода на разговора принцеса Даяна споделя, че няколко седмици преди сватбата тя намерила колет, който бъдещият ѝ съпруг щял да изпрати на някого. Отворила го и вътре имало огърлица, която очевидно не била предвидена за нея. На бижуто имало две букви „Ф“ и „Г“, които са първите букви от прякорите на Чарлз и Камила, които те използвали помежду си – Фред и Гладис.

Даяна не можела да повярва какво се случва и признава, че е била твърде млада и незряла, за да разбере какъв огромен проблем я очаква.

„Изпитах толкова много гняв, гняв, гняв! Мислех си: „Защо не можеше да бъде честен с мен?““, казва Даяна.

View post on Instagram
 


Според запознати обаче Чарлз не бил единственият неверник в този брак. През 1994 г. и той и лейди Ди признават в телевизионни интервюта, че са имали афери, докато са били женени. През 1997 г. принцеса Даяна загива в катастрофа, причината за която все още е мистерия. Дали е бил нещастен инцидент, или умишлено престъпление? Никой не може да каже и вероятно отговорът на този въпрос никога няма да бъде намерен.

Днес Чарлз и Камила са щастливи заедно. През 2003 г. тя се пренесе официално да живее при него. Брак сключиха през 2005 г.

Четете още: Убиха мъжа на Наталия Гуркова