Кой не си спомня онези малки магьосници и мъгъли, чиито приключения следяхме с нестихващ интерес само преди някакви си 10-15 години? За тези, които са израснали с магичните истории на Хари Потър и неговите съученици от „Хогуортс“, вероятно няма персонаж, който да не си спомнят. А какво правят някогашните малчугани, които посветиха огромна част от детството си на култовата поредица днес? Как са се променили и изобщо продължават ли смело по пътя на актьорството, или са открили призванието си в друга сфера?

Днес решихме да проверим отговорите на тези въпроси, като проследим какво се случва с тези актьори, които влязоха във второстепенните роли. Нека си припомним кои са те и какви ги вършат към днешна дата:

Евана Линч (Луна Лъвгуд)

View post on Instagram
 


Русокосата чаровница е още по-красива днес. Тя споделя, че ролята ѝ в поредицата за Хари Потър е била решаващ момент в живота ѝ. Не само заради мигновената слава, но и защото ѝ помогнала да излекува тежкото си хранително разстройство. Тогава 11-годишната Евана е страдала от анорексия и неведнъж е постъпвала в болницата. Актрисата споделя, че двете с Дж.К.Роулинг имат специална връзка и винаги ще ѝ бъде благодарна за това, че е получила ролята сред още 15 хиляди кандидатки. Разбира се, този невероятен старт ѝ дава шанса да се развие в света на киното и тя се снима в още няколко ленти, сред които: „Казвам се Емили“ и Dancing With The Stars.



Бони Райт (Джини Уизли)

View post on Instagram
 


Какво ли прави сестрата на Рон Уизли днес? Бони Райт, която влезе в ролята на Джини, се радва на успешна артистична кариера. Участва в редица големи филмови продукции и дори има собствена продуцентска компания.



Джеймс Фелпс и Оливър Фелпс (Фред и Джордж Уecли)

View post on Instagram
 


Не може да не си спомняте чаровните рижави близнаци! Е, днес те са още по-чаровни и продължават да се снимат във филми. Другите занимания, на които са се отдали, са голфът и благотворителната дейност.



Джошуа Хърдман (Грегъри Гойл)

View post on Instagram
 


Тук може да останете доста изненадани. Грегъри Гойл бе онова закръглено момченце с лукав поглед и поддръжник на подлия Драко Малфой. И ако в недалечното минало е бил истинска сензация сред подрастващите, то днес действителността е много по-различна. Джошуа, който влезе в ролята на Грегъри, в момента е боец. Буквално – той е безмилостен на ринга и има атлетично тяло. Самият Хърдман признава, че е започнал да се занимава със спорт, тъй като не е имал достатъчно работа като актьор след поредицата за Хари Потър.



Том Фелтън (Драко Малфой)

View post on Instagram
 


Тъй като преди няколко реда споменахме за детето злодей Драко Малфой, нека видим как я кара актьорът Том Фелтън днес. В реалния живот той е приятел с Даниел Радклиф (Хари Потър) и дружбата им продължава и до сега. След главозамайващия си успех в поредицата, Том Фелтън продължава да се снима в различни филми и участва в сериали, а също така има и музикална кариера. Между другото, знаете ли, че той е първата голяма любов на Ема Уотсън (Хармаяни)?



Станислав Яневски (Виктор Крум)

View post on Instagram
 


Ето я българската следа в култовото произведение. Станислав успява да си извоюва ролята на Виктор Крум и това е началото на чудесната му кариера в киното. Той продължава да се снима в кинопродукции и до днес.

View post on Instagram
 


Хари Мелинг (Дъдли Дърсли)

View post on Instagram
 


Ето и един мъгъл, когото никак не обичахме. Вероятно си спомняте колко упорито тормозеше малкия чудак Хари Потър. Днес той изглежда доста по-различно, простил се е с голяма част от теглото си и определено излъчва повече чар. Сега Хари Мелинг се е отдал на театъра и има няколко участия в сериали.



Шон Бигърстаф (Оливър Ууд)

View post on Instagram
 

Очарователният капитан на отбора на Грифиндор по Куидич. Днес той е на 35 г. и е все така симпатичен, даже още повече. Шон не спира да участва във впечатляващи филмови продукции, появява се и в телевизионни формати.

View post on Instagram
 

Матю Луис (Невил Лонгботъм)

View post on Instagram
 


Някога той беше невзрачният магьосник от Грифиндър, който имаше огромни изкуствени зъби, винаги се страхуваше и забравяше. Днес обаче куп дами въздишат по него. 30-годишният актьор вече е женен и продължава успешната си кариера в киното.



Люк Йунгблуд (Лий Джорджан)

View post on Instagram
 


Легендарният коментатор на мачовете по Куидич. Днес той е успешен актьор с участие в много сериали, сред които и „Клуб Веселие“. Люк е активен и на театралната сцена.



Четете още: Как реагираха Аштън и Мила на признанията на Деми Мур?