Според експерти у нас съществуват няколко мъжки имена, които могат да ни подскажат, че насреща си имаме потенциален чехльо. Въз основата на проучване, направено от екип семейни психолози, специалистите са извели пет благозвучни български имена, чиито носители израстват като мъже, склонни да се превърнат във всеотдайни роби на половинката си.

Учените съветват бъдещите майки да избягват въпросните имена, когато кръщават синовете си, за да не попаднат на някоя властна и опърничава мадама, която да превърне рожбите им в плахи и благоверни служители на прищевките им.



Ето ги и имената, които експертите по брачни взаимоотношения извеждат на базата на няколкогодишни наблюдения:

Николай – Това са мъже, готови на абсолютно всичко, за да удовлетворят желанията и на най-капризната жена. Според експертите носителите на това име нямат достатъчна сила на характера, за да наложат мнението си над избраницата на сърцето си.

Димитър – Това са може би най-грижовните и нежни мъже, смятат психолозите. Свиквайки от малки да ги наричат Митьо, Митко или Мите, те израстват със съзнанието на галеници на съдбата. Това ти прави спокойни, хрисими и всеотдайни. Дори биха предложили обезателно помощта си на любимата в домакинските ѝ задачи, дори и без нейното нареждане. Перфектни са за свиване на семейно гнездо.



Анатоли – Често пъти носителите на това име проявяват нерешителност и несигурност. Те са уязвими и зависими от жените – независимо дали става дума за майка, или за съпруга. Лесно се поддават на манипулация и са склонни да се подчиняват на всяка заповед.

Валентин – Мъжът с това име е всичко онова, което се сещате, обратно на лидер. Той не изпитва никаква нужда да командва. Ако любимата му иска да вземе юздите в свои ръце, тя няма да срещне никакъв отпор от негова страна.

Валери – Същински синоним на подчинението. Интересното при тях обаче е, че цял живот могат да обичат само една жена и единствено на нея могат да позволят да ги контролира както тя си поиска. На никоя друга. Тези господа са готови да изпълнят всичките капризи на възлюбената си, само и само да я накара да се чувства щастлива и удовлетворена.

И сега стигаме до въпроса: Смятате ли, че ако на един мъж бива залепен етикет „мъж под чехъл“, както някои обичат да наричат онези представители на силния пол, които са готови на всичко за любимата си, може да се нарече слабохарактерен мъж? Или напротив? Очакваме мнението ви по-долу в коментарите.

Четете още: Ето защо не намирате любовта