Кейт и Уилям: Пазете психиката си по време на пандемията

Кейт Мидълтън и принц Уилям направиха трогателен призив към обществото на Великобритания в името на доброто психическо здраве.

Херцозите на Кеймбридж показаха своята загриженост към рисковете, които пандемията може да нанесе върху душевното състояние на хората. Те се обърнаха със сърдечен призив към обществото на Великобритания. В него херцозите призовават хората към взаимна подкрепа и всеки да прояви търпение и загриженост към своето здраве и това на човека до себе си.

"Последните няколко седмици бяха тревожни за всички. Трябва да отделим време да се поддържаме взаимно и да сe грижим за психичното си здраве. Ако всеки ден правим прости неща в тази насока, ще сме подготвени по-добре за онова, което ни чака", пише в поста, публикуван в официалната Фейсбук страница на двореца Кенсингтън.

Обръщението на Кейт и Уилям идва броени дни, след като двамата споделиха умилително клипче, на което и трите им деца - принцовете Джордж и Луи и принцеса Шарлот, ръкопляскат едновременно с ръчички. С този мил жест кралското семейство изрази респекта и подкрепата си за всички медицински лица, които се борят неуморно с коронавируса.

Четете още: Кейт и Уилям рзтопиха британците с трогателно семейно видео в чест на лекарите