Кейт Мидълтън е най-готината и вдъхновяваща жена по света!

Безспорно Кейт Мидълтън е сред знаменитостите, които винаги са печелили симпатиите на обществото и медиите. Дали заради чара ѝ, харизмата или непринуденото ѝ отношение към хората, немалко класации са ѝ отреждали първите си места.

Неведнъж тя се е озовала в редиците на най-стилните дами, но този път херцогинята на Кеймбридж с право си спечели първото място сред "най-готините и вдъхновяващи жени".


Класацията е направена от британската маркетингова агенция Perspectus Global, а в допитването са участвали 2000 британки. Дамите били помолени да посочат една жена, която приемат като свой модел на подражание.

Резултатът бил категоричен – най-много гласове отишли в полза за Кейт Мидълтън. На втора позиция е Първата дама на САЩ Мишел Обама, а на трета – кралица Елизабет II – ясно доказателство, че британското общество гледа на половинката на принц Уилям като на най-достойната заместничка на Нейно Величество.


В топ 10 влизат още Били Айлиш, Адел и Грета Тунберг, които пък са ярки примери за това колко много може да постигне една жена независимо от нейната крехка възраст.

Едва на 15-о място пък виждаме Меган Маркъл.

На въпроса кои са най-важните характеристики, които жените – вдъхновителки трябва да притежават, участвалите в проучването посочили качеството да имат силна идентичност и да се открояват ярко. От значение обаче се оказали и способностите им да се грижат за другите, да бъдат здраво стъпили на земята, както и умението им да вдъхновяват и други жени, пише Evening Standart.


Истината е, че по време на най-трудните месеци на пандемията от коронавируса, които преживя целия свят, нито за миг Мидълтън не остана безразлична към случващото се край нея, доказвайки колко земна и ангажирана към проблемите на обществото може да бъде една влиятелна личност като нея.

Четете още: Меган разплакала Кейт заради чорапогащник