Тя е красива, талантлива, нежна, чувствителна, принципна, тя е днешната ни звездна рожденичка – Кийра Найтли! Актрисата, която успя да спечели света с неповторимата си хубост и съвършена игра, е родена на 26-и март, 1985 г. в Тедингтън, Англия. Бъдещата звезда израства в артистично семейство, родителите ѝ са актьори в театъра. Кийра има и по-голям брат на име Калеб. Днес предстои да ви споделим някои интересни факт от живота ѝ, които може би не знаете.

Кийра Найтли е само на 6, когато е диагностицирана с дислексия. И въпреки че едва се научила да чете и е срещнала куп трудности, тя е успяла да се пребори със заболяването с помощта на родителите си до 11-ата си годишнина.

Красавицата с докосващи кафяви очи сякаш е целуната от Бог, а пътят ѝ към върха изглежда гладък и неспирен. Кийра получава роли още от малка, а големия си пробив прави в ученическите си години. Първата ѝ сериозна роля е в култовата поредица „Междузвездни войни – Невидима заплаха“. Получава я заради поразителната си прилика с Натали Портман. Тогава Кийра е само на 14, а през следващите години я очакват все по-големи успехи. Бъдещето ѝ изглежда безоблачно, а колкото повече време минава, толкова по-успешна и красива става Кийра. На пръв поглед това е мечтата на всяка прохождаща актриса, но крехкото момиче трудно приема славата и всички негативи около нея.

View post on Instagram
 



Кийра Найтли е само на 22, когато получава първия си голям психически срив. По това време тя вече има над 20 филма зад гърба си, сред които „Карибски пирати“, „Изкупление“, „Наистина любов“ и „Крал Артур“ и е световна знаменитост.

Повратен момент от живота ѝ са наградите БАФТА. Самата тя признава, че три месеца не е напускала дома си, след като е разбрала, че ще бъде удостоена с отличието. Тогава Кийра е на върха на славата, но е разкъсана от вътрешни съмнения и от критиките на недоброжелатели, които твърдят, че тя не заслужава успеха си. Тя признава, че не е имало шанс да излезе на червения килим, без да получи паник атака и затова се подложила на хипнотерапия.

View post on Instagram
 



С времето Кийра Найтли успява да се отърси от психическия срив и посреща следващото важно изпитание в живота си – да стане майка. След като се преборва с тревожните си състояния, тя се снима в редица успешни продукции – „Анна Каренина“, „Игра на кодове“ и „Започни отново“. Актрисата ражда дъщеря си през 2015 г., две години след като сключва брак с музиканта Джеймс Райтън, и не крие трудностите, които съпровождат естественото раждане. Дори си позволява да разкритикува Кейт Мидълтън, която дава живот на второто си дете по същото време. Кийра е разочарована от факта, че херцогинята на Кеймбридж излиза пред медиите, гримирана и на токчета само няколко часа, след като е била на ръба между живота и смъртта в родилната зала.

Днес Кийра навършва 39 години и споделя, че се чувства по-добре от всякога. Вече е уверена в себе си и се радва на спокойствието, тъй като папараците са все по-рядко по петите ѝ. Посветила се е на отглеждането на момиченцето си и на кино изкуството. Преди няколко години актрисата сподели, че твърдо е решила да зачеркне голите сцени от живота си, не защото не харесва тялото си, а защото не намира, че е уместно да се съблече пред камерата, след като вече е майка.

View post on Instagram
 



И въпреки всички трудности по пътя, днес 36-годишната Кийра може да се похвали с десетки успешни филми, култови роли, хубаво семейство, обожанието на целия свят и с две номинации за „Оскар“. Да бъдеш Кийра Найтли е мечтата на всяка актриса!