Автор
Woman.bg

Кийра Найтли с изповед за психичните си проблеми

Кийра Найтли – британската красавица, чието лице не спира да бъде огрявано от прожекторите още от тийнейджърските ѝ години. От рано ѝ се налага да свиква с огромното внимание и стреса, който носи славата. За известно време успява да се справи с тази нелека задача, но впоследствие напрежението си казва думата и Кийра е само на 22 г., когато психиката ѝ не издържа. Тогава актрисата разбира, че страда от посттравматичен стрес.

Днес, 11 години по-късно, Найтли говори открито за този труден период. Тя споделя как агресивният интерес на медиите се е отразил на личния ѝ живот и как е успяла да се пребори с проблемите си.

Още от самото начало Кийра разбирала, че има хора, които снимат звездните дами и техните половинки във всекидневието за пари.

„Знаех, че много фотографи стоят пред дома ми, защото беше голяма сензация да ме заснемат. Tова много ме притесняваше и имах чувството, че отивам на война всеки път, щом прекрачвах прага на дома“, коментира Кийра.



Актрисата признава, че се подложила на хипнотерапия през 2008 г., преди да отиде на наградите БАФТА, за да не получи паник атаки. Тогава тя е номинирана за играта си в „Изкупление“.

„Когато отидох при терапевта, той ми каза: "Невероятно е! Обикновено при мен идват хора, които си мислят, че другите постоянно говорят за тях и ги следят, но всъщност не е така. Ти си първият човек, който наистина е обект на огромен интерес и постоянно е следен от другите“, споделя още актрисата.

Звездата на Кийра Найтли изгрява през 2002 г., когато тя е само на 17 г. Тогава влиза в ролята на Джулс Пакстън във филма „Ритай като Бекъм“. От онзи момент нататък тя не слиза от големия екран. Най-новият проект, в който участва, е лентата „Колет“, чиято премиера ще бъде в началото на 2019 г.

Четете още: По женски с модела Вероника Стефанова: На урок по балет (Видео)