Автор
Теодор Муховски

Ким Кардашиян отвърна на нападките, че е повредила роклята на Мерилин Монро

Ким Кардашиян наруши мълчанието си с твърденията, че е повредила винтидж роклята на Мерилин Монро на гала вечерята миналия месец.

Появявайки се в Today във вторник, иконата на риалити телевизията отхвърли спекулациите на медиите, че роклята е била разпъната, „разкъсана“ и „одърпана“ и сега ѝ липсват някои от кристалите ѝ.

„Появих се на червения килим с роба и чехли и облякох роклята в долната част на килима, след което се качих по стълбите“, спомня си Кардашиян. „Вероятно я носех за три - четири минути и след това се преоблякох.“

На друго място в интервюто Кардашиян каза, че изпитва дълбоко уважение към Монро, която почина през 1962 г. на 36-годишна възраст и разбира „колко много означава тази рокля за американската история“.

Монро носеше блестящата рокля – снабдена с 2500 кристала върху прозрачен плат с телесен цвят – на празника на 45-ия рожден ден на президента Джон Ф. Кенеди през 1962 г., където чувствено изпя песента „Happy Birthday“.

Кардашиян беше пометена с вълна от критики, след като взе роклята назаем от сегашния ѝ собственик, музеят „Рипли“, за Met Gala, на която тя присъства с гаджето си Пийт Дейвидсън.

Сред онези, които публично не одобряваха носенето ѝ на роклята, беше дизайнерът Боб Маки, който скицира оригиналната рокля специално за Монро.

„Никой друг не трябва да бъде в тази рокля“, каза той пред Entertainment Weekly.

Критиките и реакциите се засилиха още от миналата седмица, след като въпроси за състоянието, в което Кардашиян върна роклята, бяха повдигнати от Чад Майкъл Морисет, визуален художник, който редовно помага да се правят и показват костюми.

Морисет, дългогодишен фен на Монро, каза, че е забелязал това, което смята за нова повреда на роклята при скорошно посещение в музея „Рипли“ в Лос Анджелис. По-късно той сподели снимки, за да подкрепи твърдението си с колекцията на Мерилин Монро.

„Познавам роклята много добре, виждал съм я много пъти“, каза той пред HuffPost миналата седмица. „Снимал съм я много пъти, имам много фотографски доказателства за това какво ѝ е по-различното сега.“

Въпреки това, "Рипли" опроверга наблюденията на Морисет. Аманда Джойнър, вицепрезидент по издателство и лицензиране на музея, публикува изявление миналата седмица, в което се посочва, че е била с роклята по време на транспортирането ѝ от Орландо, Флорида, където е била показана за последно в деня на гала вечерта.

Четете още: Тя се преструвала на мъж 30 години, за да отгледа детето си сама