Автор
Антония Дамянова

Тя се преструвала на мъж 30 години, за да отгледа детето си сама

Индийката Петчиамал била още младо момиче, когато се омъжила. Едва 20-годишна, тя вярвала, че най-прекрасните моменти от живота ѝ тепърва предстоят.

Уви, действителността за младата жена се оказала съвсем различна от картините, които тя рисувала в представите си за семейното бъдеще.



Само две седмици след сватбата съпругът ѝ починал от сърдечен удар. По това време тя вече била бременна и още оттогава трябвало да мисли как да осигури нормален живот за себе си и дъщеря си.

Малко след раждането Петчиамал започнала да търси работа, за да свързва двата края. За да осигурява прехраната на себе си и детето си, тя се принудила да работи на няколко мества – строителна площадка, в кафенета, в хотели, в чайни и къде ли още не.



Но за една млада жена в Индия се оказало изключително трудно да работи и да си набавя нужното за грижите на едно дете. Въпреки постоянната работа тя получавала само стотинки. Припечеленото от нея едва стигало, за да изхрани дъщеря си и себе си.

Освен всичко друго младата майка била постоянно подлагана на тормоз и заплахи: „Един ден се връщах от завода късно през нощта, когато наблизо спря камион. Непознатият искаше да се кача в камиона и да тръгна с него, но аз отказах. Имах късмет – той изпсува, но не ме докосна и си тръгна", разказва тя пред Indiatoday. Това преживяване толкова я уплашило, че тя осъзнала, че не може повече да продължава така.

След известно време Петчиамал отишла в града, където отрязала дългата си коса. След това тя сменила традиционното сари с риза и панталони и променила името си на мъжко, наричайки себе си Муту. Така тя и дъщеря ѝ вече били готови да започнат живота си от нулата, но не у дома, а на ново място.

След преместването Петчиамал продължила да работи: "Поех всякаква работа: боядисване на стени, продажба на чай, печене на торти. Всички спечелени пари отиваха за осигуряване на комфортен живот и защита на дъщеря ми", разказва тя. Само близки роднини знаели коя е тя всъщност.


Изненадващо, повече от три десетилетия никой не разкрил тайната на Муту. Сега, когато дъщеря ѝ вече е пораснала и щастлива семейна жена с деца, Петчиамал вече няма нужда да се крие.

Нейната история смаяла жителите на Индия, но самата тя разказва, че успяла бързо да свикне с мъжката визия. Признава, че била готова да остане Муту до края на живота си, защото именно това име ѝ помогнало да спечели спокоен живот за детето и себе си и да осигури на рожбата си бъдещето, което заслужава.

Кадър от видео

Четете още: Тя осинови сираче без нос, намерено на бунището: Запознайте се с жената, която промени живота на пет момичета от Индия