Автор
Woman.bg

Когато несподелената любов се превръща в красива приказка

Кой не е чувал за несподелената любов и кой не я е изпитвал на гърба си? Едва ли има някой, който гордо може да отговори: „Аз“ или ако има, то може би живее в самозаблуда. Малцина са щастливците, които са открили човека на живота си на по-ранен етап от живота си. Много от нас преминават през редица премеждия и безброй разочарования, докато не срещнат онази истинска любов, за която само са чували и гледали по филмите.



Ако в момента се намирате по средата на романтично разочарование и не виждате смисъл да продължавате да се надявате, че някой ден птиченцето ще кацне и на вашето рамо, то вие сте попаднали на точното място. Много често, когато дълго време сме били лишени от вниманието на обекта на желанията ни и когато очакванията ни са се разминавали с реалността, започваме да се чудим дали изобщо сме достойни за любов. Отговорът е „ДА“ и трябва да бъдете напълно убедени в това. Защото животът знае точно от какви изпитания имаме нужда, преди да получим най-голямата награда – половинката, която да ни пасне идеално и с която да изградим нещо наистина красиво.



Истината е, че не е никак лесно да вдигнете глава и да повярвате, че животът ви ще се нареди, но помнете – всичко на този свят се връща и любовта, която сте раздавали щедро на онзи, който не я заслужава и оценява, ще ви се върне стократно. Ще я получите след време. Може след седмица, месец, година, дори повече, тя може да се забави, но няма да ви подмине. Някой хубав ден, когато най-малко очаквате, ще се появи онзи човек, който ще ви погледне със същата искра в очите, с която го гледате и вие. Ще се вълнува при всяка среща с вас, няма да се налага да мерите внимателно всяка дума, защото той ще ви разбира и без да говорите. И тогава ще разберете, че няма нищо по-красиво от истинската любов и от това един човек наистина да се грижи за вас и да ви прави щастливи.

Тази любов няма да ви накара да се съмнявате в себе си, тя ще ви даде криле. Заради нея си заслужава да изживеете всички предходни разочарования, така тя ще бъде още по-сладка.



Обектът на обичта ви няма да ви накара да чакате и да се чудите какво ли ви очаква утре. Той ще ви вдъхне сигурност и ще държи ръката ви и в най-трудните моменти. Вие няма да бъдете една от жертвите му, вие ще бъдете неговата кралица и двамата ще бъдете в плен на любовта, а не на нечие его.

И един ден ще сте забравили за онзи, който се е присмивал на чувствата ви, защото красивите моменти ще изтрият горчивите ви спомени.

Четете още: Уроци по любов от Мата Хари