Твърдението, че красотата иска жертви, важи с огромна сила за света на модата. За да постигнеш нещо в тази безмилостна сфера, в която конкуренцията дебне зад всеки ъгъл, трябва да си готов на редица лишения. Много жени дори рискуват живота си в името на това да постигнат най-голямата си мечта и да се разходят по подиума.

Днес Лорен Хил е само на 28 години, но вече има огромен опит в модата. Кариерата ѝ започва, още когато е на 12 г. Снима се за големи издания, а на 17 г. занимава за Ню Йорк, където продължава пътят ѝ към върха. Лорен признава, че в продължение на години не се е хранела, за да се впише в идеалите за модел, заради което успява да стигне до Седмицата на модата в Ню Йорк. В момента красавицата изглежда по много по-различен начин и е готова да говори открито за тежките лишения, на които се е подлагала в името на голямата си мечта:

Шансовете не се дават, те се печелят, а аз формирах и постигнах мечтата си, когато бях само на 17. Решаващият момент в живота ми бе, когато заминах за Ню Йорк. Беше много вълнуващо за човек като мен, който току що е завършил училище. По това време се бях снимала за списания като „Harper`s Bazaar”, “Cosmopolitan”, “Elle”. Пристигането в Ню Йорк определено ми отвори очите.

View post on Instagram
 


Никога няма да забравя месеците преди пролетното издание на Седмица на модата. Подготовката ми беше безмилостна, не ядях, за да мога да се побера в най-малкия размер. Спомням си, че когато ме избраха да дефилирам, бях много щастлива, но усещах как се разяждам отвътре. Живеех на вода и цигари.

Един ден просто си казах, че това не може да продължава повече и се прибрах в Австралия. Започнах да водя здравословен начин на живот, което ме направи безкрайно щастлива. Осъзнах, че не е нужно да бъда слаба, за да съм красива.

Започнах да работя като plus size модел за BGM. Най-накрая се почувствах свободна и можех да бъда себе си, без повече откачени диети и нездравословен живот.

Най-голямото и важно събитие за мен бе, когато станах втория plus size модел, снимал се за австралийския „Вог“. Най-накрая усещам, че правя нещо, което наистина ме вълнува.

Красотата няма възраст, националност и правилен размер. Уникалните ни качества и личността ни са нещата, които ни правят красиви“, споделя Лорен.

Четете още: Търсят ли мъжете майка си в теб?