Ако сте от "късметлиите", които тази година са отбелязали или ще отбележат рождения си ден под карантина и се чувствате меко казано странно на празника си, то трябва да знаете, че има много като вас, включително и Нейно Величество кралица Елизабет II.

Може би няма да сте изненадани от новината, че тя реши да отмени тържеството, което е част от кралския календар със събития всяка година. Но не бихме могли да пропуснем и факта, че може би Елизабет се чувства потисната от липсата на пищен празник, тъй като това е 94-ият ѝ рожден ден. И вместо с радост и фойерверки, той ще бъде отбелязан тихо и под знака на страха от коронавируса. Припомняме ви, че съвсем наскоро синът ѝ Чарлз бе диагностициран с COVID-19, но за щастие вече е в добро състояние.

Тази година обожанието на поданиците няма да е единственото нещо, което ще липсва на кралица Елизабет. За първи път тя няма да може да прегърне любимите си внуци и правнуци и ще получава поздравления единствено виртуално. С две думи - 94-ият ѝ рожден ден ще бъде много, много самотен.

Кралица Елизабет сама взе решението тържеството ѝ да бъде отменено, тъй като то би било крайно неуместно в момент, в който светът се бори срещу заразата, която отне толкова човешки животи. Затова и днес Лондон ще бъде по-тих от всякога, няма да има фойерверки, радостни викове и цветно тържество.

От кралството издават, че Нейно Величество ще поддържа виртуална и телефонна връзка с всички членове от фамилията в продължение на целия ден. Самата кралица направи изявление преди дни, като показа подкрепата си към цяла Англия и призова всички да бъдат обединени и заключи, че "Оставайки разделени, ние спасяваме другите". В обръщението си Елизабет споделя и че народът не трябва да позволява коронавирусът да го победи, а финалните ѝ думи бяха: "Ще се срещнем отново".

Преди няколко седмици от кралството съобщиха и че тържеството, с което всяка година се чества рожденият ден на кралицата през юни, също се отменя заради пандемията.

Четете още: Кой уби Милен Цветков? Ние, защото си мълчим за джигитите на пътя!