Детската книжка, чийто автор е Меган Маркъл, вече се появи на британския книжен пазар, но критиците никак не са очаровани от нея.

Те нарекоха “Пейката” безсмислен проект и “лековато ръководство за самопомощ за нуждаещи се родители”.

Книгата е посветена на принц Хари и Арчи и разказва повече за специалната връзка между баща и син. “Пейката” бе широко разкритикувана още преди издаването си, тъй като доста от почитателите на кралския двор сметнаха за неподходящо точно Меган Маркъл да издаде книга на тази тема, при положение че не е виждала собствения си баща от години, а принц Хари също е в лоши отношения с принц Чарлз.



“Чудя се как въобще някой издател е решил, че тази книга може да бъде публикувана. Тя съдържа ужасни рими, а освен това не смятам, че някое дете би желало да я прочете. Но явно нещата се случват по този начин на планета Съсекс, където отглеждането на деца всъщност е бизнес и работи за тяхната марка” - пише The Telegraph.

“Изглежда, че ролята на Хари в брака им е да седи на пейка, държейки бебе, докато Меган завладява света” - продължава изданието.

The Times стига още по-далеч: “Тук изцяло липсва историята и човек започва да се чуди дали написването на книгата не е било отредено на някоя мебел”.

View post on Instagram
 


Въпреки ужасните си ревюта “Пейката” успя да достигне до топ 40 в класацията за бестселъри на Amazon. Аудиоверсията на книгата, разказана от самата Меган, пък е една от най-скъпите, които се предлагат на пазара. Поради факта, че детската книжка е изключително кратка, цената ѝ на дума излиза наистина висока.

Все още не е ясно какъв хонорар е получила Меган за написването на книгата, но експерти в сферата твърдят, че след наддаване от различни издателства тя е взела поне половин милион паунда.