Мария Бакалова от 'Борат' достойна за Оскар! И как българката се озова в скандално видео с адвоката на Тръмп

След като българската актриса Мария Бакалова привлече погледите към себе си и предстоящото продължение на комедийната лента "Борат", убеждавайки американския тв водещ Джими Кимъл да си свали гащите на чист български, днес тя отново е център на вниманието.

View post on Instagram
 


Това, което разбуни духовете на киномани, медийни наблюдатели и кинокритици, е именно таланта на нашето момиче. Продължението на "Борат" вече е достъпно на стрийминг платформата на Amazon и всеки, който вече е успял да го изгледа, е категоричен - не Саша Барън Коен, а Бакалова е звездата на филма. Ето какво гласят част от възторжените коментари по адрес на талантливата актриса:

"Мария Бакалова, която изпълнява ролята на дъщерята на Борат, е точно толкова брилянтна и безстрашна, колкото Саша Барън Коен. Невероятно изпълнение!"


"Извинявам се, но аз наистина харесах Саша Барън Коен и неговата невероятна партньорка Мария Бакалова за това, че ни дадоха този филм. Може би го харесвам повече, отколкото трябва, но моля ви, нека им дадем медал за това, което ни подариха."


Рецензията на The Litttle White Lies пък е повече от възхитителна - в нея пише, че Бакалова прави една от най-безстрашните роли в историята на комедията изобщо. Дженъл Райли от Variety пък споделя в Туитър, че "Саша Барън Коен е гений, а Мария Бакалова - звезда."

Зашеметен е и водещият на вечерното шоу на NBC Сет Майърс: "Саша Барън Коен е безупречен като Борат, но Бакалова успява не само да е на неговото ниво, но и да го надскочи." Еха, как да не ти е кеф, да ги четеш тези отзиви. Дайте да видим по-нататък.

"Коен и Бакалова са невероятен тандем", коментира Film Festival Today.


Егрегорът на оценки Rotten Tomatoes за момента е събрал 140 рецензии за филма, 24 от които негативни, 116 - положителни. Това прави рейтинга филма 83% (за сравнение хита "Емили в Париж" има едва 63%). Да надникнем какво пише и там:

"Критиците казват, че Саша Барън Коен е все така луд в "Борат 2", но този път във филма има много душа, а дебютантката Мария Бакалова е истинска находка."

"Тъкмо изгледах "Борат 2". Дайте "Оскар" на Мария Бакалова! Това беше невероятно преживяване от началото до край. Задължителен!"


И всички тези възторжени отзиви за актьорската игра на Бакалова, се случват на фона на плъзналото в медийното пространство вчера скандално видео, което замеси името на българката с това на адвоката на Доналд Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани, показващо и двамата в доста компрометираща ситуация.

Всъщност действието се развива в хотелска стая, а сцената е част именно от продължението на филма "Борат" - дело на британския актьор и комик Саша Барон Коен, добил известност с образа си на Борат от едноименната продукция, която направи през 2006 г.

За тези, които не знаят обаче, уточняваме, че подобно на първия филм, и в "Борат" 2 повечето сцени са заснети без знанието на показаните в тях хора, а истинските актьори в целия филм се броят на пръстите на едната ръка.

Героинята на Мария се представя за млада репортерка, която взема интервю от Джулиани в Ню Йорк. В един момент се вижда как тя се навежда към него, за да му свали закачения на ревера микрофон, и в това време той поставя ръце в панталона си, седейки на легло. Следва обаче намеса от страна на Коен с думите: "Тя е на 15. Тя е твърда стара за теб".

Във филма "Борат" 2 26-годишната Бакалова играе 15-годишната дъщеря на Коен - Тутар, който нахлува в хотелската стая, където тя е със 76-годишния адвокат, опитвайки се да отърве дъщеря си от него.

Сцената е заснета със скрита камера, а самият Джулиани твърди, че в нито един момент не се е събличал. Това, което се виждало от разпространените кадри по думите му, било как той се обляга назад на леглото, за да си прибере ризата в панталона.



Скрийншот

Адвокатът е категоричен, че това е капан, заложен му от опонента на Доналд Тръмп - Джо Байдън, като отмъщение за разкритията, които направил за сина му. Позовавайки се на информация от лаптопа на 50-годишния Хънтър Байдън, Джулиани се зае с разследване за негови сексуални контакти с непълнолетни момичета и опити за корумпиране на украински олигарси.

"В нито един момент преди, по време на интервюто или след него, не съм се държал неуместно и неприлично. Ако Саша Барон твърди друго, то той е хладнокръвен лъжец", споделя адвокатът на Тръмп.

Дали Рудолф Джулиани е прав и чист като света вода ненапита, или просто се опитва да защити честта си, не знаем. Сигурно обаче е едно - че се иска внушителна смелост, за да играеш редом до такъв чешит като Саша Коен в продукция от такъв предизвикателен и саркастичен характер. И, разбира се, талант!

View post on Instagram
 

Или, както беше казал актьорът Ненчо Илчев, "Да разсмееш човек е много по-трудно, отколкото да го разплачеш."

Четете още: ''Искам да му взема гащите!'' - защо дъщерята на Борат говори на чист български