Автор
Woman.bg

Медицинска сестра изригна: Моля ви, спрете! Утре ние ще се грижим за вас, когато сте най-зле!

„Моля ви, спрете!“ е призивът на една жена, която в тези тежки времена не е у дома. Тя е от онези ангели-спасители, в чийто ръце е животът на заразените от коварния COVID-19. Името ѝ е Доун Билброу и работи като медицинска сестра в болница в Йорк. 51-годишната дама всеки ден рискува здравето и живота си, като се грижи за заразените и заедно с колегите си, се бори за оцеляването им. Но вместо да получи признателност и загриженост от сънародниците си, те буквално я лишават от възможността да се прехранва.

Медицинската сестра използва социалните мрежи, за да публикува видео от 1 мин., в което излива мъката си, защото след безброй часове, прекарани в болницата, тя отива в магазина, където щандовете са напълно празни. Съгражданите ѝ, изплашени от изолацията, са изкупили почти всички продукти, оставяйки нея и колегите ѝ без каквато и да е възможност да си закупят хранителни продукти.

Уморена и безкрайно огорчена, Доун не успява да сдържи сълзите си и споделя следното:

„Точно излизам от супермаркета. Там не намерих никакви плодове и зеленчуци, щандовете са напълно изпразнени. Честно казано, това ме накара да заплача, защото исках просто да си купя продукти за следващите 48 часа, а в магазина няма нито плодове, нито зеленчуци. Как да се храня здравословно при това положение?

Има хора, които буквално обират всичко от щандовете за основни продукти, които са необходими за всички ни. Моля ви, спрете да го правите! Спрете, заради хора като мен, които утре ще се грижат за вас, когато имате най-много нужда и сте най-зле. Моля ви!



Просто бях шокирана, не го очаквах. Разбирам, че това е продиктувано от страх и е съвсем естествено да се опитаме да се спасим. Но мисля, че в момента трябва всички да сме загрижени един за друг и да се борим в екип. Можем да се справим. Аз съм силна и независима жена, но сега има много хора, които не могат да отидат до магазина и да си набавят необходимите продукти. Нека помислим за тях.“

С известна доза огорчение, трябва да признаем, че ситуацията в България не е много по-различна. Макар и вече от седмица да сме под пълна изолация, големите супермаркети са претоварени всекидневно. Но нека за момент да спрем да се презапасяваме и да не бъдем егоисти, а да помислим за нашето и здраве и за това на най-близките ни хора!

Четете още: Лекарите в Китай с призив: коронавирусът може да бъде победен!