Автор
Кристина Кирова

Мистериозната смърт на Шридеви: Най-красивата актриса на Боливуд, която си отиде без време

Името Шридеви е познато на всички любители на индийското кино. Тя бе и завинаги ще остане един от най-красивите символи на Боливуд. Шридеви имаше приказно лице, беше изискана, фина, но и в същото време толкова ярка, защото душата ѝ сияеше, очите ѝ казваха толкова много. Но как се стигна до нейната смърт? Как така си отиде без време преди точно 5 години...

Нека си припомним историята ѝ:

Пътят на Шридеви в киното започва, когато тя е едва 4-годишна. С годините ролите ѝ се множат и в младежките си години вече може да се похвали с добра кариера и филмография, на която много актьори биха завидели.

Шридеви е била истински работохолик и напълно отдадена на страстта си към киното. Била е толкова търсена, че ангажиментите ѝ просто не спирали и е била на снимачната площадка почти всеки ден.

View post on Instagram
 

Макар и земният ѝ път да бе кратък, Шридеви е участвала в 300 филма. Получава звездно признание в Боливуд, а хонорарите ѝ през последните години от живота ѝ били толкова високи, че е можела да си позволи не само да живее в лукс и охолство, но и да осигури същия начин на живот и за роднините си.

View post on Instagram
 

Едни от най-популярните филми с нейно участие са "Артист", "Карма", "Отплата за престъпление" и "Магически диамант". Шридеви посвещава живота си на киното, но през 1997 г., уморена от блестящата си кариера, тя преустановява актьорската си професия и се отдава на семейството си. Омъжва се за продуцента Бони Капур, от когото има две, също толкова красиви като нея, дъщери.

Но колкото и да прави опити да се отдалечи от киното...всъщност нищо не може да победи страстта към изкуството и 15 години, след като обявява край на кариерата си, Шридеви отново се завръща на снимачната площадка. През 2015 г. излиза филмът "Мама", в който актрисата изпълнява главната, а и последната си роля. Това е точно филм номер 300 в кариерата ѝ.

Шридеви живя само 55 години...трагичен инцидент сложи край на живота ѝ. Това се случи през 2018 г., когато актрисата е гост на сватбата на племенника си. Не е известно какво точно се е случило, но красивата Шридеви е открита безжизнена във вана. Единствената информация по случая е, че тя е изгубила съзнание, след което се е удавила.

View post on Instagram
 

На пръв поглед - изглежда, че актрисата е починала след инцидент, но...един факт кара близките ѝ да изпитват безброй съмнения. Експертизата доказва, че в кръвта на Шридеви е имало алкохол, а самата тя не близвала и капка концентрат приживе.

От трагичния ден, в който светът научи, че красивата актриса вече не е сред живите, изминаха точно 5 години, но и до този момент няма отговор на въпроса какво се е случило в онзи злощастен ден и как се е стигнало до смъртта във ваната. Една от най-ярките звезди на Боливуд угасна завинаги, а след нея останаха стотици изиграни роли и...твърде много въпроси.

Четете още: Ах, тази опасна Меган: Вижте строгото правило, което Хари е трябвало да спазва заради нея