Автор
Антония Михайлова

Мъж заряза дебелата си булка преди сватбата. Тя му натри носа... и стана Мис Великобритания!

Днешната ни история е пример за силата на човешкия дух. Тя е доказателство за това как болката, обидата и унижението могат да се превърнат в мощен стимул за промяна, в устрем по пътя към истинското щастие. Тя е вдъхновяващ апел към онези, които разочаровани от живота, осъзнават, че „понякога да не получиш това, което искаш, е всъщност голям късмет“ (Далай Лама).

До тази истина достига и героинята на днешната ни история – 26-годишната Джен Аткин от Улцеби, Северен Линкълнър, Англия – авиационен администратор, след като мъжът ѝ Том я изоставя няколко дни преди сватбата им, научаваме от Mirror. Всичко около церемонията вече било организирано и изпипано до най-малкия детайл. Малко преди младоженците да се изправят пред олтара обаче, Том застанал пред годеницата си и ѝ признал, че не желае да се жени за нея. Причината ли? Джейн била "твърде дебела".

View post on Instagram
 

Шокът от преживяното бил толкова силен за младата жена, че тя дълго време не можела да излезе от депресията, в която изпаднала. Тя, която с такава радост и нетърпение очаквала да каже заветното „Да“ на любимия си, който уж все ѝ повтарял, че я харесва такава, каквато е, останала потресена от неговата неочаквана постъпка. От лошите емоции намирала спасение единствено в храната. И така, докато кантарът не ударил 110 кг.

Джен винаги е била пълничка и нито веднъж не е намирала сили да се пребори с излишните си килограми. Срещнала Том, двамата се харесали, а той все я уверявал, че няма никакъв проблем със закръглените ѝ форми. Двойката се разбирала чудесно. Никога не била влизала в конфликти. Събрали ги общите им интереси. Вместо да ходят по заведения и дискотеки, обичали да си стоят вкъщи и да си похапват вкусотии пред любими и забавни филми.

Колкото и въпроси да си задавала Джен за случилото се обаче, тя осъзнала, че самосъжалението няма да ѝ помогне. Намерила сили да преодолее болката и се зарекла да промени всяка частица от тялото си, докато не си върне самоувереността и самочувствието на красива жена.

Захванала се с усилени тренировки, които съчетавала със здравословна диета. Сладките и мазни храни, които обожавала, се превърнали в табу. В продължение на две години Джен упорито се борела с килограмите. Резултатите ставали все по-забележими. За този период момичето успяло да свали цели 60 килограма!

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Цялото си свободно време Джен посвещавала на движението, разходките пеш и тренировките във фитнес залата. Джен придобила мечтаната форма, но не се спряла до тук. Била обсебена от желанието да покаже на Том какво е изпуснал. Започнала да се явява на конкурси за красота. През 2017 г. била обявена за „Мис Скънторп“, а през 2018 г. станала първа подгласничка на „Мис Англия“.

След неколкогодишна пауза, през 2020 г., Джен се записала за участие в конкурса „Мис Великобритания“. Каква била изненадата ѝ, когато не друг, а самата тя спечелила престижната титла.

„Все още съм в шок от победата, толкова съм щастлива, че дори не мога да го изкажа с думи. Честно казано не мога да повярвам... Когато започнах да се занимавам с това, беше просто за малко забавление, никога не съм си представяла, че мога да стигна толкова далеч“, споделя Джен пред Mirror.

View post on Instagram
 

Днес тя е благодарна на Том, че я е напуснал. Защото тъкмо този „плесник“ на съдбата ѝ е послужил като истинска мотивация в живота.

Що се отнася до самия Том, със сигурност сега горчиво съжалява. Но за него втори шанс няма. Джен отдавна е намерила своя избраник в лицето на дългогодишния си близък приятел, когото познава още от училище – Крис. Самият Крис също е бил изненадан от голямата промяна на Джен, която винаги се е отличавала от връстниците си с наднорменото си тегло.

View post on Instagram
 


„В деня, когато Том си тръгна, мислех, че животът ми е приключил – плаках седмици и единствено в храната намирах утеха. Но в крайна сметка това беше най-доброто нещо, което можеше да ми се случи“, признава Джен.

View post on Instagram
 

Четете още: Възможно е: Тя стана модел, след като навърши 56!