Автор
Woman.bg

На никого не му пука как сте изглеждали преди 10 години

Аз съм модерен човек. Всяка сутрин отключвам телефона си и с нетърпение отварям Фейсбук, нищо не ми е по-важно от това. Кой знае? Може да имам някой нов „лайк“ или пък покана за приятелство, тези неща не трябва да се изпускат. И така, сутрешното ми прехвърляне на жизненоважната информация, която се е насъбрала през нощта, започва.

Селфи, шокираща новина, песен, поучителен пост, забавна картинка, притча за любовта, пак селфи, пак песен, шокиращата новина, споделена втори път, ново селфи... А! Тука става нещо!

Между всички тези интересни постове се прокрадва нещо странно. Виждам го един, два, три пъти, накрая започва да ми мирише на нова тенденция. Оказа се, че съм била права, а най-лошото е, че и всички около мен са разбрали и са изпълнени с неистов ентусиазъм.

Дами и господа, представям ви поредното Фейсбук предизвикателство – 10yearchallenge! Интонацията ми не е толкова въодушевена, колкото изглежда. Ето какво трябва да направите, за да бъдете в крак с модата:

View post on Instagram
 


Заравяте се надълбоко в снимковите си запаси и вадите най-невероятния си кадър от преди точно 10 години. Ако не приличате на себе си, още по-добре, филтрите също са позволени. Веднага след това взимате най-новата си снимка (селфито от нова година или коледното парти също става) и правите колаж със стария кадър. Щом се справите с тази задача, качвате снимките, като разбира се не забравяте за нищо на света да напишете #10yearchallenge. Трогателният пост пък ви гарантира двойно повече харесвания. И така, вече целият свят ще разбере колко много сте се променили или пък въобще не сте, през последните 10 години.

View post on Instagram
 

Естествено, редица звезди споделиха свои снимки от 2009-а и 2019-а, от които се вижда, че не са мръднали за цяло десетилетие. Дали това е благодарение на добри гени или на филтър, не е съвсем ясно.

Истината е обаче, че колкото и да ни е неприятно да го признаем, времето лети, а промяната е неизбежна. Знаете ли какво още? Преди 10 години животът не беше по-хубав, само защото всички ние бяхме по-млади и може би по-красиви или по-слаби, а защото животът ни беше по-личен. Не споделяхме всяка значителна и незначителна подробност със стотиците си (а в някои случаи с хилядите си) контакти във Фейсбук, не отбелязвахме къде ходим или пък годишнината от връзката си. Не следяхме чуждия живот в статуси и снимки. Не се „лайквахме“, говорехме си, виждахме се по-често. А истината е, че всъщност на никой не му пука как сте изглеждали преди 10 години и колко сте се променили до днес, особено в ерата на филтрите и фотошопа.

Четете още: Меган и Кейт: Стилни и бременни, но много различни (Снимки)