Нападнаха британска депутатка заради това, че довела бебето си в парламента

27 ноември 2021 | 07:11
4348
0
Снимки: Getty/Images, Instagram, Twitter
0

Британският парламент порица и смъмри депутатка, осмелила се да се появи в Камарата на общините на британския парламент с тримесечното си бебе, което кърми.

Скандалът предизвика нова полемика по въпроса с правата на народните избранички, които са майки, отбелязва "Франс прес". 

Стела Крийзи, която е парламентаристка от Лейбъристката партия, сподели снимка в Туитър, на която се вижда официален имейл, който получила и в който ѝ се припомняло, че правилникът на Камарата на общините е бил актуализиран в началото на септември.

Според актуализацията депутат нямал право да идва в парламента, придружаван от дете.

"Очевидно не мога да дойда тук с тримесечното си бебе, което е много добро и което спи, когато аз говоря в Камарата на общините", изразява възмущението си Стела Крийзи в социалната мрежа.

"Както изглежда, майките не трябва нито да бъдат виждани, нито да бъдат чувани във всички парламенти", допълва с огорчение тя.

Стела Крийзи обаче отбелязва, че в актуализираните парламентарни правила няма никакво правило, касаещо носенето на маски.

Припомняме, че министърките във Великобритания имат право на отпуск по майчинство едва от февруари, тази година. Отпускът е платен и е с продължителност от шест месеца. През този период те имат право да бъдат замествани на поста си през този период. Преди въвеждането на този закон, същите тези дами трябваше да подадат оставка в случай че родят.

Четете още: Заради критиките ѝ към транссексуалните: Джоан Роулинг със заплахи за живота

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени