Автор
Ива Петрова

Не съществува такова нещо в природата: Слаба жена

Женската сила е в мъдростта. В умението да подкрепиш навреме и да отстъпиш навреме, в умението да виждаш по-далече и да чуваш повече. Мъжете могат да се счупят в жена-скала. В меката жена пък ще искат да потънат без следа.

Силната жена. В ушите на някои това звучи като комплимент, докато други влагат толкова много отрицателна енергия в тази концепция, че могат да отровят цял град. "Силна си? Е, носи си тогава товара сама".

Силата на жената

И жените започват да се оглеждат от всички страни - някои в огледалото, някои през призмата на взаимоотношенията, други през очите на родителите си, а трети дори във форумите в социалните мрежи. Е, как иначе да разбереш каква си? Така е, защото не вярваме на себе си…

Затова питаме другите за съвет: добре ли е да сме силни, или е лошо? И добро, и лошо - зависи какво влагате в понятието "женска сила". Да носиш чувал с картофи с мъж наблизо не е сила, а глупост. Едноличното решаване на всички проблеми в семейството, независимо от мнението на партньора ви не е сила, а авторитарност. Да отстояваш правата си, оставяйки на партньора си ролята на нощно шкафче не е сила, а злоупотреба.

Силата на жената е в мъдростта, в умението да подкрепиш навреме и да отстъпиш навреме, в умението да виждаш по-далече и да чуваш повече.

Няма слаби жени.

Всички жени са силни - така е отредила природата. Женската сила не е недостатък, тя е най-големият дар. Жените просто трябва да се научат как да използват силата си.

Напоследък все повече дами се питат: „как да стана слаба, така че той да ме обича?“. А обученията, които ви внушават да се „преструвате, да примамвате и пленявате“, растат като гъби след дъжд.

Няма слаби жени – това е мит. Има жени, които НЕ искат да поемат отговорност. Няма слаби жени. Има жени, които знаят как да се държат компетентно с противоположния пол. Има правилно възпитани момичета, които ясно споделят своята позиция и позицията на мъжа. Точно в тази посока трябва да вървим, „да обичаме“. За да направите това, не е нужно да се опитвате да промените природата си - глупаво е да правите слаб от силния. Трябва да промените отношението си към мъжа и партньорството си.

Доверете се на своя избраник. Дайте му възможност да поеме инициативата. Не се страхувайте да се подчинявате на достоен човек. В това няма нищо обидно. В едно семейство може да има само един лидер. Ако искате да видите вашия мъж в тази роля, спрете да се състезавате с него. Всяка връзка е партньорство. То може да бъде продуктивно само ако има доверие и взаимно уважение. Ако постоянно дърпате греблата си рискувате лодката ви да не отплава никъде.



Няма слаби жени. Всички жени са необикновено силни духом. Всяка ще се бори до смърт за семейството и децата си. Но тъй като ни е дадено да усещаме по-фино и да различаваме нюансите по-точно, нека използваме този талант не за разрушение, а за изграждане.

Най-доброто място да започнете е от семейството си, с партньора си – точно сега!

Автор: Виктория Кейлин

Четете още: Мъжете просто бягат от тях: 5 типа жени, които никога не намират любовта