Автор
Антония Дамянова

Мъжете просто бягат от тях: 5 типа жени, които никога не намират любовта

Много момичета от детството мечтаят за великолепна сватба с принц на бял кон. За някои тези приказки се сбъдват веднага след университета, докато други все "удрят на камък" в продължение на десетилетия. Може би причината за дългото търсене е вашият специфичен характер, който отблъсква мъжете от вас.

Психолозите разделят дамите, които трудно намират любовта, на пет типа. Проверете дали случайно не сте сред тях:

1. Силна и независима

Тя е запалена кариеристка и иска да се развива непрекъснато. Да разширява кръгозора си и да овладява нови професии е нейна страст. Телефонът ѝ винаги е атакуван от бизнес партньори, куриери и служители, а работният ѝ календар е претъпкан за няколко години напред.

Такива жени не забравят за себе си: дори насред натоварения си от ангажименти график, те ще намерят време за масаж, маникюр, фитнес. Разбира се, няма време за романтични връзки и е малко вероятно да има в следващите планирани 20 години.



2. Любовницата

Девизът на този тип жени е: "Сто пъти любовница и никога съпруга". Любовта може да ви изненада: той е красив и харизматичен, пардон, женен. Той има семейство, жена, синове го чакат вкъщи, а обещанията "Ще се разведа и ще бъда с теб" така и остават неизпълнени.

А вашият часовник тиктака ли тиктака, докато един ден не се превърнете в жертва на досадните въпроси на близки и приятели, отнесени към вашия статус "Кога ще се задомиш", "Времето за деца ще мине", "Вместо да мислиш за внуци, ти още мъж не си си намерила" и т.н. Жена от този тип се поставя в неудобно положение, в което мъжът няма задължения към нея и което един ден може да ви доведе до самотни старини.

3. Идеалната дъщеря

Вие сте отличничка от първия клас до завършването на магистърската програма. Любимото ви място е библиотеката, а сред неотменните ви дрехи е дългата до земята карирана пола и сива вълнена жилетка. Избягвате шумните компании, а най-предпочитаният ден е този с мама и котката на село. Ако продължавате все в този дух, едва ли ще се забележат каквито и да било минимални изгледи да си намерите половинка. Властната майка отдавна е заела мястото на партньор в живота ви.

Мечтите на дъщерята за съпруг и щастлив семеен живот са разбити от свръхзакрилата на семейството. Задържанията за 10 минути след работа водят до безкрайни обаждания и въпроси, насажда се необходимостта постоянно да сте у дома. Дори и най-заинтересованият мъж няма да може да наруши този начин на живот и да угоди на взискателната майка на любимата си.

4. Сладкото бебе

Това е жена, която не разчита на себе си и постоянно търси помощ от мъжете. Тя забравя къде е паркирала колата, няма време да си купи чорапогащник и винаги моли любимия да свърши тази работа вместо нея. С такава дама несъмнено ще се почувствате като истински мъж, но с времето ще ви омръзне да слушате за всичките ѝ прищевки и нещастия, които ѝ се случват.

Тя никога не се харесва (а само се преструва) и моли за комплименти, всъщност не иска да работи и прехвърля отговорността за себе си на човека до нея. Само нездравословен партньор ще хареса инфантилната поза. Оплакванията от живота и вечното "спасяване" бързо омръзват.

5. Горд егоист

Тя е успешна и знае цената на своя произход, красота и образование. Такава жена възприема мъжете не като равни партньори, а като добри допълнения към нейната величествена личност. Тя е студена, неинициативна и в случай на спор ще ви попита: "Нещо не те устройва ли?"

Но има и плюс - такава жена привлича със загадъчността си и не е лишена от вниманието на мъжете. За съжаление, някои от тях замръзват от снежната кралица, докато други се усещат навреме и бягат през девет планини в десета.

Четете още: 11 неща, които всяка жена трябва да знае, преди да навърши 40 години