Автор
Теодор Муховски

Новата реалност: как да се подготвим за големия квантов преход

Независимо дали искаме или не, светът все пак ще се промени, а нашата задача е да се приспособим към него, движейки се в общия поток.

Все повече експерти в областта на езотериката и астрологията говорят за преструктурирането на Вселената. То се нарича по различни начини: Голям квантов преход, Велика мутация, но същността на това явление е една и съща. Нашата планета променя вибрациите си и старият свят завинаги си отива, откривайки нови възможности.

Но за съжаление не всички ще попаднат в новото измерение.

Как да осъзнаете, че се движите в погрешна посока? И възможно ли е да се подготвите за прехода? Експертите дават отговор на този въпрос.

Квантовият преход по отношение на нашето общество не е съвсем правилно определение, тъй като става дума за рязък скок. Очевидно всеки от нас вече усеща, че светът е започнал да се променя и предстоят нови промени. Това обаче не се случва рязко, а постепенно.

Но някои промени ще се натрупат и тогава ще настъпи самият скок. И тези процеси се случват доста бързо. Спомнете си как неотдавна се появиха първите смартфони и сега не можем да си представим живота си без тях.
Сега се приближаваме към период, в който всеки трябва да се откъсне от консервативните принципи и да не остане във "вчерашния ден". Има няколко критерия, по които трябва да се работи.



Забавяне

Времето в мегаполиса тече с бесен ритъм. Човек в този режим често няма време да живее. И тук правилната методика е не да се стреми да ускорява, а напротив - да забавя процесите си.

Практиките с балансиране на вътрешната същност ще помогнат за това, защото всичко в света е насочено към дисбаланс. За да направи качествен преход, всеки трябва да намери време за себе си, за медитация и практики.

Енергия

Именно тя ще бъде основният тласък на количествения преход. Нивата в нея са като определени бариери. За да ги преодолее, човек се нуждае от невероятна сила, която ще бъде енергията. Тя трябва да се натрупва и систематично да се укрепва. Съществуват упражнения и практики, които позволяват да се работи с всички ключови емоции и за да се зареди човек с изключително положителна енергия.



Неприемане

Прогресът не стои на едно място и сега навсякъде сме заобиколени от изкуствен интелект и други чудеса на технологиите. Но не всеки е готов да ги приеме. Все още има хиляди противници и привърженици на това, което е било "преди". Ако обаче се опитате да се затворите в себе си и да се преструвате, че нищо не се случва, това няма да ви помогне.

Важно е да осъзнаем, че всеки инструмент може да се използва както за добро, така и за риск. Но това е особеността на квантовия преход. Можете да тръгнете във всяка посока, но трябва да разберете накъде да поемете. А за тази цел е необходимо трезво да се прецени какво се случва.

Например появата на изкуствения интелект означава, че заедно с него ще се промени и мисленето на хората, достигайки някакво ново ниво. В същото време не можем да предвидим къде и как ще се случат всички тези радикални промени.



Екстремни ситуации

През периода на квантовия преход някои хора започват да изпадат в крайности. Те отдават предпочитание на света на духовността и напълно изпадат от реалността. Други наблягат изключително на материалните аспекти, което също е грешка. Нито една от тези стратегии няма да доведе до баланс и щастие.

Щастието е динамичен процес, който не може да бъде замразен в едно състояние. И именно с тези чувства човек трябва да навлезе в този нов свят.

Внезапност

Можем да чакаме колкото си искаме внезапен преход към ново ниво, но това не се получава по този начин. Нашата задача е да трупаме енергия, да развиваме съзнанието си, да следваме избрания път. И тогава този квантов скок ще се случи в процеса на работа. Няма универсална формула за всеки в неговото собствено време.