Автор
Весела Георгиева

Ето какво казват бенките за вас и вашия характер

Колкото по-голяма е бенката, толкова по-голям късмет ви очаква. Ако е кръгла, е на добро, а ако е елипсовидна, очаква ви успех, но от средна величина.

Колкото по-наситен е цветът й, толкова по-изразено е лошото или доброто, което ви чака. От значение е и на коя част от тялото се намира.

На челото. Ако е в средата, човекът е активен и трудолюбив, ще има успех в професията и щастлив брак. Ако е отляво, ще трябва много да работи, за да успее, а ако е вдясно, става въпрос за голям любовчия.

На веждите. Ако е до дясната вежда, говори за весел характер, активен, смел човек, упорит. Очаква го богатство и успех в любовта и делата. Ще живее щастливо и ще има много деца. Ако бенката е до лявата вежда, говорим за мързелив и раздразнителен човек, който обича чашката и е малодушен. В живота ще има много разочарования, вероятно няма да създаде семейство и поколение.


До очите. Бенката, разположена близо до външния ъгъл на окото, е знак за разсъдлив, честен и твърд характер, обичащ любовните удоволствия.

На носа. Ако човек има бенка на носа, той е страстен, емоционален, склонен към любовни увлечения. Верен, открит, искрен в отношенията си. Очаква го успех в живота, бракът му ще бъде щастлив.

На бузите. Бенката на която и да е от двете бузи означава, че притежателят й е трудолюбив и надежден. Не обича да спортува, но е смел. Няма да бъде нито богат, нито беден.


На ушите. Знак е за богатство. Ако е разположена в долната част на ухото, човекът трябва да се пази от вода (море, река).

На устните. Собственикът на бенка там трябва много да внимава какво яде, защото е склонен към пълнеене. Това са хора с доста проблемно здраве, затова трябва да се пазят и да правят редовни профилактични прегледи.

На брадичката. Знак е за дружелюбен и спокоен нрав. Притежателят й е прям, трудолюбив, обича пътешествията. Има успех както в работата, така и в живота.

На врата. Добър знак е, ако е отпред.

На раменете. Ако е на лявото рамо, става въпрос за човек, който обича да води безсмислени спорове и еднообразен начин на живот. Ако е на дясното, значи е благоразумен, внимателен, мъдър и дипломатичен. Трудолюбив, но не много влюбчив. Добър партньор във всичко.

Под мишниците. Привлекателен човек, очаква го богатство. Щедър.

На ръцете.
Ако е на една от двете ръце, собственикът й е учтив, силен по дух, решителен, верен. При мъжете е знак за успех, щедрост.