Автор
Woman.bg

Няма случайни неща! Всеки човек идва в живота ти с мисия

Случвало ли ви се е някога, в обкръжението ви да влезе човек, който по един или друг начин, косвено или пряко, в последствие да се окаже причина животът ви да се промени? Независимо дали този човек предизвиква у вас позитивни, или негативни емоции и преживявания, неговата поява се реализира, за да отвори нов шанс и път към едно по-добро бъдеще за вас, категорични са защитниците на теорията за привличането. Ако Вселената е решила, че двама души (не става дума непременно за интимна двойка) трябва да се срещнат, те ще се срещнат – било то за урок, изпитание, дар или нещо друго.

Неслучайно Законът на привличането ни учи да бъдем силни, обичат да повтарят експертите по въпроса. Да запазим достойнството и чистотата на сърцето си и да преминаваме през изпитанията с широко отворени очи. За да го задействаме, не бива да се страхуваме, а да плуваме смело през бурята на житейските несгоди. Защото там, някъде, ни очаква брегът на спасението, на утехата и щастието, успокояват ни те.

Независимо дали им вярвате, или всичко това ви звучи смешно и абсурдно, опитвайте се, всеки път, когато общувате с някого, да си припомняте, че това не е случайно и че този човек насреща ви е при вас с определена мисия и задача. Дори същият този човек да ви носи не особено приятни емоции, бъдете сигурни, че всичко това се случва за ваше добро. Мислете позитивно.

В колкото и трудна ситуация да се намирате. Отворете съзнанието си и бъдете готови за новото, което той ще ви донесе, за промяната, за предизвикателството, за изпитанието, ако щете. Щом ви се праща точно това, значи имате и силата да го издържите!

А за да се случи това, трябва да се научите да бъдете в мир със себе си и света, да спрете да се надпреварвате с другите! Животът не е състезание. Само при пълен покой и абсолютна хармония с вътрешното си "аз" ще почувствате смисъла и величието на живота, на всичко красиво и цветно, което ви заобикаля, ще осъзнаете колко дребни и нищожни са били вашите амбиции и егоцентрични желания. Бъдете тук и сега, дишайте, чувствайте, наслаждавайте се на всеки един момент от вашия живот с всичките си сетива, призовават духовните учители и застъпниците на теорията за привличането.

Четете още: 10 рецепти за щастие