Автор
Христина Кирилова

Оливия Нютън-Джон днес щеше да навърши 75: Звездата от "Брилянтин", която бе силна до последния си дъх

На 26 септември брилянтната и неувяхваща холивудска икона - Оливия Нютън Джон, щеше да навърши 75 години. Уви, най-коварната болест - ракът я победи на 8-и август тази година. 


Оливия Нютън-Джон е родена във Великобритания, но израства и се оформя като творец в Австралия. Сред хитовете, които я изстрелват на върха на славата, са If Not for You и I Honestly Love You. Световна известност обаче ѝ донася незабравимото ѝ участие в знаковия мюзикъл "Брилянтин", където красавицата си партнира с любимеца на поколения актьор Джон Траволта.
 

През далечната 1978 г. актьорският тандем подлуди публиката с изпълненията си в ролите на Дани Зуко и Санди Олсън. След като излиза по световните екрани, "Брилянтин" донася приходи на стойност от 394 милиона, което го прави най-печелившият музикален филм на всички времена.

Романсът, който Оливия и Траволта пресъздават пред камера, бързо се пренася в живота. Любовта между двамата е бурна, но кратка. Въпреки края на връзката им, те запазват приятелските си отношения през годините, а ние ще ги запомним като една от най-емблематичните и обичани двойки в историята на Холивуд.

Видяхме ги отново заедно в началото на 2021-ва година по повод 40-годишнината от излизането на култовия мюзикъл по екраните. Двамата, застанали един до друг, изглеждаха великолепно! 
 

Джон Траволта и Оливия Нютън - Джон 40 години след "Брилянтин"
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Джон Траволта и Оливия Нютън - Джон 40 години след "Брилянтин"

Автор Woman.bg

След "Брилянтин" Оливия Нютън-Джон продължава да се снима във филми, но те така и не достигат успеха на култовия мюзикъл. Тя продължава да се развива и в музикалното поприще, но след 1980 г. се отдава повече на личния си живот и на първата си модна колекция, носеща името Koala Blue. По онова време Оливия се влюбва в актьора Мат Латанзи и през 1986 г. се ражда дъщеря им Клои Роуз. 

Нютън-Джон е 4 пъти носител на наградите „Грами“, а 15 от нейните хитове влизат в Billboard Hot 100. Пет от тях достигат първа позиция. През 2006 г. Оливия Нютън-Джон е удостоена с най-голямата държавна награда на Австралия — Австралийски орден.

До последния си дъх актрисата бе изключително силна. Преди години тя успя да се пребори за първи път с една от най-коварните болести на съвремието – рака на гърдата, но за съжаление на 8-и август той отне живота ѝ. 
 

Приживе звездата от „Брилянтин“ записваше нови песни, почти до края на дните си, с които вдъхваше надежда и сила на онкоболните и техните семейства. Актрисата създаде и център за лечение на онкоболни, който носи името ѝ и се намира в Мелбърн.

Голяма опора в живота ѝ до последният ѝ дъх бе нейният настоящ съпруг - Джон Астърлинг, с когото Оливия споделяше един покрив цели 11 години.