Отказах мъжете, защото такива просто няма! А аз не обичам заместители

01 юли 2022 | 12:21
5638
26
Unsplash
26

Дами, хайде, признайте си. Чувствате ли се щастливи във връзките си? Ама честно. Сложете ръка на сърцето и кажете - аз съм щастлива жена, защото мъжът до мен ме прави истински щастлива. И без да сключвате тайно пръсти зад гърба си!

През последните години, за наше най-голямо съжаление, мъжете, истинските мъже, просто изчезнаха. И ако за носорозите, слоновете и костенурките екоорганизации вдигат врява до небесата, че са на изчезване, за мъжете, които потънаха в небитието на модерното време, нищо не се казва. Но те изчезнаха. И се появиха едни такива никакви заместители, които не само, че не вършат същата работа, но имат и претенции. И сега ви питам - ама за какво тогава са ни мъже? Тези мъже... новите?

Наскоро четох една статия, писана от психолог, че дамите не трябва да носят повече пари в семейния бюджет, защото връзката щяла да страда. Само че, ако си направим труда да направим една статистика, в момента сигурно повече от 50 процента от жените у нас печелят повече пари. И децата гледат, и къщата, и готвят. И за какво тогава им е мъж? Само за функционалните, биологически моменти? Че те мъжете, днешните, и там издишат. Според информация от инвитро клиниките, през последните години мъжете все по-често се сблъскват с темата "репродуктивни проблеми". И ако преди все жената беше виновна, днес т.нар. "мъжки фактор" се среща все по-често във формулярите.

Живеели сме в стрес, казват специалистите. Ами живеем. Всички живеем в стрес. Но не мрънкаме. И ако един мъж може да направи по едно или повече деца на пет различни жени, а после да търси отново любовта, защото "имал право да бъде щастлив", жените няма как да си оставят "багажа" и да направят същото. Те стават рано, правят закуска, мислят за вечерята, за раненото коляно, за нещастната тийнейджърска любов, за всичко. До последната капка кръв, както се казва. Защото колкото и да са уморени, те, жените, трябва да се усмихват. И да продължат напред.

Та за какво казвате ни трябват мъже?

Трябват ни, прави сте. Ама мъже. Такива, за които дадената дума е закон. Такива, които поставят щастието на хората, които ОБИЧАТ, на първо място. И такива, за които любовта е нещо повече от силиконов блян и среднощна пиянска изцепка.

Трябват ни Мъже. Такива, които могат да ни разсмиват, да ни карат да се чувстваме принцеси, независимо от факта, че не носим корони, такива, които с радост ще поемат товара от женските ни рамене. Мъже, които уважават жените си. А не ги ритат в магазина. Мъже, които показват любовта си. Мъже, които могат.

Да бъдат всичко онова, което ние не сме. Или не искаме да бъдем, а ни се налага.

През последната една година изчетох толкова истории в социалните мрежи - на изоставени, тъжни жени, майки, борещи се да оцелеят, да продължат, да отгледат децата си с любов, въпреки горчилката, че това е достатъчно да ме откаже от мъжете завинаги.

Една приятелка вчера каза, че днешните мъже били такива, защото им се живеело. Ами то и на мен ми се живее. Но вместо да си платя почивка в Занзибар с любовника, платих зеленото училище на сина си, тротинетката, дрона, занималнята... На всички ни се живее. Но животът е много повече от еднодневна емоция. И съм сигурна, че всички го разбираме един ден. Някои по-рано, други по-късно. Единствено се надявам децата, които растат в тази "замърсена" емоционална среда да изградят в себе си способността да оценяват важните неща, да се научат да бъдат грижовни, обичащи и добри родители. Защото със заместители не се живее. Те са само за временно ползване.

За съжаление все повече жени се отказват от мъжете. И все повече мъже свикват да живеят лесно и безотговорно. Има ли изход от тази ситуация? Не съм сигурна. Вие как мислите?

Още по темата

Коментари

26 :
  10 юли 2022 | 19:33 отговор
 

Комплексарката, написала тази статия, очевидно мрази и баща си.

 
 
Същата
30 юли 2022 | 00:16

комплексарка - малко, нас 55 (но все още няма 60 !), беззъба - злобее, като че за развитието на мижавия й живот е виновен някой друг... (мъж, разбира се)... Така се прехвърля "вината" за нещата, които са зависели и зависят единствено от нас в живота ни.

25
  10 юли 2022 | 12:37 отговор
 

Ох Боже, начетох се на тъпи коментари. Абе на думи всички сме силни.. По-добре си затворете устата. Има и дами, има и мъже, но тоо...каквото повикало, такова се обадило..

 
24 Скъпа Ганке,
  08 юли 2022 | 23:32 отговор
 

Много си строга към "балканския интелектуалец", де... Добре е, че нямам никакви претенции да съм интелектуалец! Не злобея и не се ядосвам по никакъв начин от фриволните ти догадки да разбереш, що па за птица е този - нито ганьовец, нито балкански, нито пък има претенции да бъде интелектуалец... ;) И какво се случва? Опитваш, скъпа Ганке - да ме накараш да почна да те обиждам, нали? Досущ както го е правил онзи, когото си изритала от живота си, нали, Коте! Толкова ли беше непоносим и гаден, скъпа Ганке? Не мисля, че той те е изритал от живота си... Ти си активната, но в същото време той е намерил друго гадже... Еййй, гадняр! Как е могъл да изостави нашата толкова приятна събеседничка - Ганка? Това сме ние, мъжете (самокритично). Никога не можем да оценим една красива, романтична, умна, коректна, любвеобилна, разумна и още много подобни епитети, характерни за единствената хубава Ганка - тая, която пише тук и не се свени да раздава своето "правосъдие" към всички мъже... Много по-късно, тая и много други Ганки ще узреят за истината в живота (си), но ние готови рецепти нямаме, а ако имахме такива - не бихме ги раздавали на анонимните Ганки... :) Относно опитите ти да ме уязвиш, скъпа Ганке, трудно ще ти се случи. Дали имам дете (деца) и каква е бройката им - оставям на твоето въображение. Имам усещането за един смислен, пълноценен, щастлив живот и не се влияя от мнението на околните. На теб ще ти е сложно да разсъждаваш от моите позиции. Раздавам себе си, при което получавам ответни реакции на доволни и усмихнати около мен хора. Повярвай ми, скъпа Ганке, не е трудно човек да се усмихва на околните, но съм сигурен, че и ти самата си добро момиче! (казвам "момиче", без да се интересувам от възрастта на дамата..., на 15, ..., 40 и повече - вие сте НАШИТЕ момичета!) Дано разбереш какво ти казвам, Ганке! Дано го разбереш скоро, защото часовникът цъка... Времето тече, Ганке..., еднопосочно, невъзвратимо, непреодолимо... Вън от горното, ще ти кажа, Ганке, че имам най-добрите деца на света, които се справят с предизвикателствата на времената, в които живеем и съвсем не пресилвам нещата, както и, че това не е проява на пристрастие в оценката на един баща... Здраве и щастие, скъпа Ганке! :)

 
 
Отчаяни мъжлета драскат, за какво ли да им отговарям
11 юли 2022 | 04:29

,,Скъпа Ганке", чета безплодните многословия горе и си правя труда да отговарям просто, защото интелектуалната импотентност на пасивно-агресивния, уж-добродушен, но крайно неосъзнат австралопитек, прочут по нашите ширини като бай Ганьо, трябва да се изважда на бял свят и да става пример, какво жените не харесват у мъжете. Другата причина е, че глуповати, амбицирани да демонстрират аргументативна си импотентност човечета като вас, ПОПУЛЯРИЗИРАТ статията, а на мен това ми харесва. Това, което дори не разбирате, че сте описал по-горе, е посредствената си система от съждения, схващания, стратегии за оцеляване и самозащитни отрицания на реалноста, поради която причислявам мъжленца като вас към групата на бай Ганьо с чиста съвест: - То не е поДтисната злоба и безсилие, - то не са отвратителни пещерняшки стереотипи и презумпции, - то не е стратегията ,,може да съм тъп, но съм упорит" - то не е стаена малодушна агресиийка, комбинирана с упорит реваншизъм, който няма да си иде преди вас... - и не на последно място, отчаяната надежда, че всички жени са на вашето ниво (Ганьо - Ганка); явно сте от мачканите мъже, които отказват до последно да приемат, че са нещо по-долно и примитивно от жените, въпреки, че жената ви го е доказвала цял живот. Виждате ли, точно тези характеристики изграждат това, което днес обобщаваме като ,,бай Ганьо", а вие дори не осъзнавате, че демонстрирате всички тях. Между другото, забелязвам натраплива идея някаква да отхвърляте някоя Ганка и да си намерите друга - явно жена ви или ви е смачкала и поДтиснала напълно, преди да ви изрита, или много сте си мечтали да се освободите от нея, докато най-накрая ви дойде кураж. Защото проектирате малодушната си злобица към нея към героинята Ганка в лиричната си изповед с елементи на фантастика. Единственото друго обяснение на този сериал, който сте издраскали горе, е че сте с клинична диагноза поставена от психиатър, поради която си измисляте сценарии, играете някоя от ролите в тях и се държите с хората, сякаш са в сериала ви... Разбира се, възможно е и просто да ви се привиждат неща, да чувате гласове, но ще оставя лекарите ангажирани с вашето лечение и децата ви (ако съществуват), да се занимават с вас. П.с. Никак не ми се налага да се чудя какъв сте, що сте - мъжете с вашето ниво на интелект и емоционална интелигентност с етикет ,,Бай Ганьо" са нещо като овцата Доли за мен... гледам ги и се чудя, как ли, Боже, оцеляват, как не забравят да вдишват и издишват или пък не си падат от краката като ходят...

23 Отчаяни мъжлета драскат, за какво ли да им отговарям
  03 юли 2022 | 23:02 отговор
 

Само един мъжки коментар с някои смислени твърдения видях дотук - в отговор е на коментар 1. Но като цяло не си струва да се впускам в конкретни отговори на хора с абсолютно разкачена ценностна система и липсващ морал. Тези ходещи постижения на Балканската пещерняшка деволюция нямат представа от морални устои, а причинно-следствената връзка е твърде сложна концепция за тях. От там тоновете празнослвна помия, която леят, просто доказва и онагледява безсилието, малодушието им, както и правотата на автораката... Българката не ражда - ами много ясно, защо да повтаря филма ,,Оправяй се сама", през който вече минали майка ѝ, леля ѝ и 2-3 близки приятелки. Аз също с Ганьовци близки взаимоотношения не искам. Свестните мъже са взети (дано са разумни и стоят при семействата си), а примитивите нека си останат сами докрай, да служат за назидание на подрастващите момчета и да изчезнат като поведенчески модел. В крайна сметка мъжът иска да бъде обичан и 'онождан' хахаха. Ако не получават това, то следващото поколение няма да иска да прилича на необичаните и неонождани мъже.

 
 
Глупости на търкалета, скъпа...
04 юли 2022 | 07:11

... "обиждани мъжлета"... ;) Скъпа (казвам го с уважение и лека ирония..., а колко мъже са се обръщали така към теб в близките години?) И липсата на подобно обръщение "скъпа" към теб - е доказателство за това, че самата ти и много, като теб - трудно изтърпявате сериозен мъж до себе си, защото сте влюбени в самите себе си и трудностите, в които се оглежда всяка връзка са ви прекалено много, при което бързо развявате бялото (пораженческо) знаме... Много от вас доближават психиката на дамския състав от остров Лесбос с вашето грешно тълкуване на нормалните отношения между мъж и жена, които изключват взаимното уважение, коректността, привързаността, взаимопомощта, като в същото време доста твои "посестрими" използват секса като вариант за изнудване на мъжа до себе си, а това е недопустимо и обрича всяка подобна връзка на провал. Да "наказваш" мъжа до себе си с липса на секс води гарантирано до залез в отношенията между мъж и жена... А това, че много мъже сме отдадени на дамата до нас и семейството си - не подлежи на съмнение. Отглеждаме децата си с любов и внимание, като получаваме подобно отношение и чувства от тях..., обречени на семейството си, в което една жена е взела решението си да... НЕ споделя секса си с нас (и така да ни наказва, но това не може да продължава вечно, разбира се...) Поздрави на разбраните дами! :)

 
04 юли 2022 | 10:31

Драги, 'Глупости на търкалета, скъпа...' Когато развиеш цяла теория за мотивите на човек, който не познаваш, това обикновено е проекция на собствения ти... доста беден, жалък свят, като гледам описаното по-горе. Ирония, намеци и сарказъм ИМАТ ТЕЖЕСТ от човек, чието мнение/ниво някой уважава. Аз какво да уважавам въз основа на написаните драсканици хахаха Но пък желанието да използваш подобни прийоми, с които да засегнеш някого, означава, че нещо в коментара ми е ударило в десятката (или пък доста неща). И не на последно място, 'скъпа' е обръщение, което няма стойност, казано от евтини ганьовци. Аз лично тях съм ги зарязала отдавна. Фалшивите любезности на някакви кочове не ме блазнят Колкото до секса - той не се получава (това не е храна за прасетата на село, че да върви на редовни), ТОЙ СЕ СЪБУЖДА у една жена И Е СЛЕДСТИВИЕ НА ЕДНИ ОТНОШЕНИЯ, а не е нещо, което си върви с обяда. Ако нещо на Ганьо не му е ясно по тези въпроси, е желателно да мине на пост и молитва, за да намери себе си.

 
Скъпа Ганке,
05 юли 2022 | 10:28

"Ганке", аналогично на "Ганьо" е събирателно за една категория дами, които обобщават и синтезират впечатленията си от отношенията си с някого от "последната" връзка с представител на противоположния пол, отново "за последно" разочароваща (връзка)... Сложно е да се гадае в бъдещето. Бих казал още, че е неправилно мислене и чист хазарт да се заричаме, че всичко, което е от другата страна на разделителната линия - е пошло и гадно... Е, щом на човек (вкл. и жена) тази философия му/й допада - защо да се гърчи в гоненето на имагинерни фантасмагории, за които сме чели само в романите? И правилно! Идва моментът, в който полягаме на гребена на вълната (или вЪлната) и търсим нашето (си) - индивидуално спокойствие. Кой изобщо може да има претенциите, че може да нахлуе в личното ни пространство и да ни осигури комфорта, който сами можем да си създадем (и го правим, разбира се!)? Никой не може да осигури този комфорт. Ние сме единствени и неповторими, нали, скъпа Ганке! За да опровергаем подобна теза, би трябвало да сме доста по-различни от онова егоистично творение, което сме възпитали в себе си, нали? Това, разбира се е невъзможно. И не, че имам нещо против егоизма, като необходимо средство за оцеляване в съвременния свят..., но темата е обширна, а форматът за комуникация тук не предполага така свободния изказ, за който си мисля... Бъди здрава и щастлива, скъпа Ганке! :)

 
Отчаяни мъжлета драскат, за какво ли да им отговарям
07 юли 2022 | 23:02

,,Скъпа Ганке, 05 юли 2022", не виждам нито един смислен контра-аргумент на моите твърдения. Драскате само безсилни самопроекции (доказателство за бедно въображение и ограничено съществуване) и стрелби към звездите (пък я улучи). Обръщението предполагам, е към представата ви за женската ви версия, защото Ганка е женският вариант на Ганьо (а вие сте идеална негова репрезентация, с условието, че все пак можете да формулирате изречения, били те и лишени от тази тежест, наречена смисъл хахахаха). Оценявам опитите за отнесени лични нападки, но се излагате - не можете да се сетите, че няма как да успеете и с това, при положение, че не познавате личноста, която адресирате хахахахаха Но пък отчаяните ви напъни ме забавляват. Поредната гротеска на балкански интелектуалец... Ето затова не харесвам българския Ганьо - комплексиран, озлобен, долен антипод на мъж, няма елементарни обноски И НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ ДОКОСНЕ ДО ЖЕНА. С всяка изява доказвате, че Ганьовците като вас не трябва да се размножават (или ако вече са се размножили, то не трябва да стоят много около детето си, за да не го развалят с комплексите и примера си.) И да не забравя - мерси, че с импотентите си коментари правите тази статия по-популярна.

22 Кви дами, кви пет леа
  03 юли 2022 | 13:45 отговор
 

То пък щот жени има... Разпасани к*рви, с превъртян брояч..Не могат да готвят,перът,чистят да си гледат децата...

 
21 Ако кажа, че
  03 юли 2022 | 09:21 отговор
 

... много от дамите са изнудвачки - няма да сгреша..., други са абсолютно пасивни и не желаят да променят нищо около себе си..., но въпреки това казват, че желаели "спокойствие и секс"... Едновременно спокойствие и секс са две несъвместими желания... Ега ти критериите - и това, след три години на спокойствие (без секс!) Словоблудство... :)

 
20 Ако кажа, че
  03 юли 2022 | 09:21 отговор
 

... много от дамите са изнудвачки - няма да сгреша..., други са абсолютно пасивни и не желаят да променят нищо около себе си..., но въпреки това казват, че желаели "спокойствие и секс"... Едновременно спокойствие и секс са две несъвместими желания... Ега ти критериите - и това, след три години на спокойствие (без секс!) Словоблудство... :)

 
19 Калоян
  02 юли 2022 | 11:58 отговор
 

Всяка жена иска силен мъж. Но повечето се опитват да го направят котенце. От лъв котенце не става. Зарязване още при първите и опити. Всичко което иска един мъж е уважение а не постоянна конфронрация с някаква разглезена устата пикла.

 
18 Калоян
  02 юли 2022 | 09:22 отговор
 

Всяка жена иска силен мъж. Но повечето се опитват да го направят котенце. От лъв котенце не става. Зарязване още при първите и опити. Всичко което иска един мъж е уважение а не постоянна конфронрация с някаква разглезена устата пикла.

 
17 Ей,
  02 юли 2022 | 06:55 отговор
 

много женомразци, много комплексари имало на този свят. Всички жени са к... ви, само майка ви не е, нали? Абсолютни идиоти. Не е обида, а диагноза.

 
 
мхмхмхмх
02 юли 2022 | 08:50

Вие за педеруги ли говорите ?

Добави Коментар

Най-четени