Открийте приликите с принцеса Гоурама: Меган Маркъл не е първата цветнокожа в кралското семейство!

Оказва се, че всъщност Меган Маркъл не е първата цветнокожа дама в кралското семейство.

Историците ни връщат назад чак през 19-и век, когато кралица Виктория е осиновила много деца от колониите, за да научи повече за своите територии и да създаде един по-добър образ на кралското семейство.

Сред тях са принц Дулийп Сингх и принцеса Виктория Гоурама от Индия, както и Сара Форбс Бонета, африканско сираче от Нигерия, към която кралицата изпитвала особена слабост.

Кралицата дори се опитва да уреди брак между две от осиновените си деца - принц Дулийп Сингх и принцеса Виктория Гоурама. Специалистите тълкуват това нейно желание като опит да изгради модерен и свеж облик на империята. До този брак обаче така и не се стига, тъй като принцеса Гоурама не успява да се справи с цялото напрежение, което винаги е съпътствало членовете на кралското семейство.

Историците откриват редица сходства именно между Меган Маркъл и принцеса Гоурама. На принцесата с индийски корени ѝ било изключително трудно да се справи с вниманието и очакванията, на които била подложена, след като кралица Виктория я осиновила.

View post on Instagram
 


След осиновяването ѝ на Гоурама било забранено да поддържа контакт със семейството си, а напрежението в кралския двор я подтикнало да направи няколко опита за бягство. Подобно на Меган, Гоурама често е апелирала за повече лично пространство и неведнъж е заявявала желанието си да живее самостоятелно, дори в качеството си на домашна прислужница. Гоурама сключва брак и ражда дете, но цял живот се бори с разклатено здраве, което довежда до смъртта ѝ, едва на 23-годишна възраст.



Историците разкриват, че не за първи път британското кралско семейство приема в редиците си цветнокожи членове, въпросът е какво е отношението след това към тях и как това се отразява на живота и на менталното им здраве.