Писмото на една майка на 3 момчета до бъдещите ѝ снахи, което просълзи милиони жени по света

Стара истина е, че отношенията между свекърви и снахи невинаги могат да бъдат леки, както и че е възможно да варират във всички си нюанси – от любов и приятелство до съперничество и скандали.

Когато Рейчъл Болей, майка на 3 малки момчета, публикува в своя блог писмо до бъдещите си снахи, тя няма ни най-малката представа от реакцията, която написаното в него ще предизвика.

Хиляди жени по света са заинтригувани, трогнати и разтърсени от текста на посланието. След като прочели писмото, немалка част от тях признават на майката, че са са разплакали. Сълзите им бликнали, тъй като са се припознали силно в думите на Рейчъл и нейната гледна точка за отношенията между свекърва и снаха.

View post on Instagram
 


Ние, от Woman.bg, споделяме писмото на Рейчъл с надеждата нейните думи да докоснат повече хора:

"Някой наскоро ме попита като какви хора искам да растат моите синове. Мисля за това всеки ден. Въпреки че гледам синовете си и виждам бебета, аз не отглеждам бебета. Аз отглеждам хора. Хора, които някой ден ще се надяват да станат бащи и съпрузи. Едни от най-важните съществуващи роли. Моята работа, като тяхна майка, е да ги отгледам с уменията, необходими, за да излязат в света и да изпълняват добре тези роли. Всеки ден, когато съм с тези момчета, съм ангажирана с тази отговорност.

Така… За бъдещите ми снахи. Имам няколко неща, които искам да ви кажа. Това не може да покрие всичко, но за щастие имаме известно време. Още не ви познавам, но вече ви обичам. Обичам ви толкова много, защото някой ден ще обичате синовете ми. И те ще ви върнат тази любов. Ще дойде ден, когато това лепкаво, разхвърляно, глупаво момченце ще бъде твое. Той винаги ще бъде мой, но ти ще заемеш моето място по много начини.

Някой ден ръката ви ще замени моята. Очите ви ще бъдат техния мир и сърцето ви ще бъде техен дом. Те ще ви целуват за лека нощ. С тях ще споделяте мечтите си. Вие ще ги утешавате, когато се уплашат. Ще държите сърцата им. Същите сърца, които бият в гърдите им, докато ги държа всяка нощ. Някой ден, скъпи мои, това ще сте вие.

View post on Instagram
 

Винаги съм си мислела, че ще имам дъщеря. Сега знам, че това сте вие. Искам да знаете, че се моля за вас всеки ден, точно както се моля за синовете си. Моля се да бъдете ценени, доволни и уважавани. Убедена съм и вярвам в това. Моля се да обичате себе си първо, защото без тази силна любов няма да сте толкова подготвени да обичате другите успешно. Моля се да ви се показва всеки ден какъв подарък сте. Моля се, ако това послание някак си бъде пропуснато от хората около вас, винаги да знаете, че когато Бог ви гледа, той вижда своите принцеси. Уча синовете си да ви гледат по същия начин.

Моля се да разберете стойността си и да уважавате себе си, както и да уважавате другите. Моля се да не се страхувате да споделяте на глас. Мъжете се нуждаят от вас, за да им говорите. Искам да знаете, че въпреки че ще направя много грешки, аз съм ангажирана да отгледам синовете си да ви почитат. Но не мога да оправдавам техните недостатъци. Моята собствена майка ме научи на това. Те са просто хора. Имат своите собствени странности и особености. Ще разберете тези неща някой ден и тогава ще ги познавате по-добре от всеки друг в света. Дайте им свобода и те ще ви дадат същото.

Моля се да се наставлявате взаимно и да се насърчавате взаимно да бъдете още по-добри заедно, отколкото сте били сами. Обещавам ви да ви допусна до себе си. Да споделям моите тайни и познания за тях, за да можете да ги обичате още повече. Когато дойде времето, ще ви се доверят със сърцето си, точно както вие ще им се доверите. Аз не приемам тази сърдечна размяна леко и се моля да не го направите и вие. Уча ги да разберат стойността на женското сърце. Това, че е безценно и веднъж счупено, никога не може да се върне към начина, по който е било преди.

View post on Instagram
 


Това не винаги е нещо лошо, но ако можем да го избегнем, ще бъде добре... Не искам синовете ми да бъдат тези, които разбиват сърцата ви. Аз също искам да помните, че те не могат да бъдат тези, които да го излекуват. Отново само Бог може да направи това. Ще ги науча да разбират стойността ви. Да ви уважават. Стремя се да възпитам момчетата си по такъв начин, че те да се научат да бъдат силни, но все пак уязвими. Смели, но скромни. Смели и безстрашни, но без страх да помолят за помощ. Че те са лидери, но знаят как да следват. Моля се те да ви водят добре и разбират честта да бъдат в тази роля.

Моля се да ви служат, но никога да не се възползвате от това. Моля се те напълно да разбират ролята на човека и да живеят живота си с почтеност, чест, смирение, честност, вяра и хумор. Моля се те да следват мечтите и страстите си и да включват и вас в тях. Аз също се моля за вас. Ангажирам се да науча синовете си да бъдат независими и никога да не гледат на вас като на заместител на тяхна майка. Обещавам да ги отгледам по такъв начин, че винаги да си спомнят, че сте нечии дъщери.

Моля се любовта ви към моите синове да расте с всеки изминал ден. Надявам се да изградите живота си заедно и никога да не забравяте как е бил построен този живот. Бъдете силни заедно. Ще имате нужда един от друг в този живот. Ще има моменти, в които те ще се нуждаят от вас. И вие ще се нуждаете от тях. Бъдете там. Подкрепяйте се един друг. Обичайте се един друг. Шумът на света ще бъде силен. Не винаги ще бъде лесно.

Може да има дни, в които да ги погледнете и да се замислите за всяко решение, което сте взели. В тези моменти се моля да се върнете към онова , което сте построили заедно и да си спомните защо сте избрали да градите живота си един до друг.

Обещавам ви, че всеки ден ще преподавам на синовете си същите тези уроци. Ще засявам семената на любовта в сърцата им всеки миг. Обещавам да им покажа как да се грижат за себе си. Как да перат и готвят и никога да не очакват от вас само вие да правите всичко това. Обещавам да поощрявам чувствителността им, докато възхвалявам тяхната сила. Да ги науча как да бъдат отворени и да държат на думите си. Обещавам да ги науча как да се отнасят с вас. Да ви обичат.

Имаме много години, преди да се срещнем. Но всеки ден между сега и тогава ще се моля за вас. Ще ви обичам. И когато ви срещна, ще ви обичам дори повече, отколкото сега. Защото ще обичате синовете ми. И ще станете мои дъщери."

View post on Instagram
 

Четете още: Писмо от Америка, написано през 1971 г., търси своя получател в България