Писмото на една майка на 3 момчета до бъдещите ѝ снахи, което просълзи милиони жени по света

07 юли 2020 | 08:07
3722
1
Снимки: Instagram
1

Стара истина е, че отношенията между свекърви и снахи невинаги могат да бъдат леки, както и че е възможно да варират във всички си нюанси – от любов и приятелство до съперничество и скандали.

Когато Рейчъл Болей, майка на 3 малки момчета, публикува в своя блог писмо до бъдещите си снахи, тя няма ни най-малката представа от реакцията, която написаното в него ще предизвика.

Хиляди жени по света са заинтригувани, трогнати и разтърсени от текста на посланието. След като прочели писмото, немалка част от тях признават на майката, че са са разплакали. Сълзите им бликнали, тъй като са се припознали силно в думите на Рейчъл и нейната гледна точка за отношенията между свекърва и снаха.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"A mother is her son's home base. You are home to him. When he learns to walk, he will wobble a few feet away from you and then come back, then wobble a little farther and then come back. When he tries something new, he will look for your proud smile. When he learns to read, he will repeat the same book to you 20 times in a row, because you're the only one who will listen that many times. When he plays a sport, he will search for your face in the stands. When he is sick, he will call you. When he really messes up, he will call you. When he is grown and strong and tough and big and he feels like crying, he will come to you; because a man can cry in front of his mother without feeling self-conscious. Even when he grows up and has a new woman in his life and gets a new home you are still his mother; homebase, the ever constant, like the sun. Know that in your heart and everything else will fall into place." *Originally written by Tabitha of @studergirl Team Studer #homebase #amotherslove #asonslove #momsofboys #aboyandhismama #love #boymom #saturdaymorning #snuggletime #beauty #parenthood #motherhood #boys

A post shared by Three Boys And A Mom (@rachaelplus3) on


Ние, от Woman.bg, споделяме писмото на Рейчъл с надеждата нейните думи да докоснат повече хора:

"Някой наскоро ме попита като какви хора искам да растат моите синове. Мисля за това всеки ден. Въпреки че гледам синовете си и виждам бебета, аз не отглеждам бебета. Аз отглеждам хора. Хора, които някой ден ще се надяват да станат бащи и съпрузи. Едни от най-важните съществуващи роли. Моята работа, като тяхна майка, е да ги отгледам с уменията, необходими, за да излязат в света и да изпълняват добре тези роли. Всеки ден, когато съм с тези момчета, съм ангажирана с тази отговорност.

Така… За бъдещите ми снахи. Имам няколко неща, които искам да ви кажа. Това не може да покрие всичко, но за щастие имаме известно време. Още не ви познавам, но вече ви обичам. Обичам ви толкова много, защото някой ден ще обичате синовете ми. И те ще ви върнат тази любов. Ще дойде ден, когато това лепкаво, разхвърляно, глупаво момченце ще бъде твое. Той винаги ще бъде мой, но ти ще заемеш моето място по много начини.

Някой ден ръката ви ще замени моята. Очите ви ще бъдат техния мир и сърцето ви ще бъде техен дом. Те ще ви целуват за лека нощ. С тях ще споделяте мечтите си. Вие ще ги утешавате, когато се уплашат. Ще държите сърцата им. Същите сърца, които бият в гърдите им, докато ги държа всяка нощ. Някой ден, скъпи мои, това ще сте вие.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Well.... it’s the night before I officially become Mrs. Lyons and despite the postponed ceremony and the many many things about this that have not been anywhere near what we planned or pictured, I couldn’t be more happy about the events of tomorrow. It wouldn’t be a normal event in our family without some kind of crazy story to tell about it so I wouldn’t expect our wedding to be any different! This pandemic may have cramped our style but I wouldn’t want to figure this whole mess out with anyone else and I’m grateful that I get to! So, here’s to our pandemic wedding accommodations and all the love in the world!! #weddingeve #pandemicwedding #mylove #mylife #ourfamily #adaptandovercome

A post shared by Three Boys And A Mom (@rachaelplus3) on

Винаги съм си мислела, че ще имам дъщеря. Сега знам, че това сте вие. Искам да знаете, че се моля за вас всеки ден, точно както се моля за синовете си. Моля се да бъдете ценени, доволни и уважавани. Убедена съм и вярвам в това. Моля се да обичате себе си първо, защото без тази силна любов няма да сте толкова подготвени да обичате другите успешно. Моля се да ви се показва всеки ден какъв подарък сте. Моля се, ако това послание някак си бъде пропуснато от хората около вас, винаги да знаете, че когато Бог ви гледа, той вижда своите принцеси. Уча синовете си да ви гледат по същия начин.

Моля се да разберете стойността си и да уважавате себе си, както и да уважавате другите. Моля се да не се страхувате да споделяте на глас. Мъжете се нуждаят от вас, за да им говорите. Искам да знаете, че въпреки че ще направя много грешки, аз съм ангажирана да отгледам синовете си да ви почитат. Но не мога да оправдавам техните недостатъци. Моята собствена майка ме научи на това. Те са просто хора. Имат своите собствени странности и особености. Ще разберете тези неща някой ден и тогава ще ги познавате по-добре от всеки друг в света. Дайте им свобода и те ще ви дадат същото.

Моля се да се наставлявате взаимно и да се насърчавате взаимно да бъдете още по-добри заедно, отколкото сте били сами. Обещавам ви да ви допусна до себе си. Да споделям моите тайни и познания за тях, за да можете да ги обичате още повече. Когато дойде времето, ще ви се доверят със сърцето си, точно както вие ще им се доверите. Аз не приемам тази сърдечна размяна леко и се моля да не го направите и вие. Уча ги да разберат стойността на женското сърце. Това, че е безценно и веднъж счупено, никога не може да се върне към начина, по който е било преди.


Това не винаги е нещо лошо, но ако можем да го избегнем, ще бъде добре... Не искам синовете ми да бъдат тези, които разбиват сърцата ви. Аз също искам да помните, че те не могат да бъдат тези, които да го излекуват. Отново само Бог може да направи това. Ще ги науча да разбират стойността ви. Да ви уважават. Стремя се да възпитам момчетата си по такъв начин, че те да се научат да бъдат силни, но все пак уязвими. Смели, но скромни. Смели и безстрашни, но без страх да помолят за помощ. Че те са лидери, но знаят как да следват. Моля се те да ви водят добре и разбират честта да бъдат в тази роля.

Моля се да ви служат, но никога да не се възползвате от това. Моля се те напълно да разбират ролята на човека и да живеят живота си с почтеност, чест, смирение, честност, вяра и хумор. Моля се те да следват мечтите и страстите си и да включват и вас в тях. Аз също се моля за вас. Ангажирам се да науча синовете си да бъдат независими и никога да не гледат на вас като на заместител на тяхна майка. Обещавам да ги отгледам по такъв начин, че винаги да си спомнят, че сте нечии дъщери.

Моля се любовта ви към моите синове да расте с всеки изминал ден. Надявам се да изградите живота си заедно и никога да не забравяте как е бил построен този живот. Бъдете силни заедно. Ще имате нужда един от друг в този живот. Ще има моменти, в които те ще се нуждаят от вас. И вие ще се нуждаете от тях. Бъдете там. Подкрепяйте се един друг. Обичайте се един друг. Шумът на света ще бъде силен. Не винаги ще бъде лесно.Може да има дни, в които да ги погледнете и да се замислите за всяко решение, което сте взели. В тези моменти се моля да се върнете към онова , което сте построили заедно и да си спомните защо сте избрали да градите живота си един до друг.

Обещавам ви, че всеки ден ще преподавам на синовете си същите тези уроци. Ще засявам семената на любовта в сърцата им всеки миг. Обещавам да им покажа как да се грижат за себе си. Как да перат и готвят и никога да не очакват от вас само вие да правите всичко това. Обещавам да поощрявам чувствителността им, докато възхвалявам тяхната сила. Да ги науча как да бъдат отворени и да държат на думите си. Обещавам да ги науча как да се отнасят с вас. Да ви обичат.

Имаме много години, преди да се срещнем. Но всеки ден между сега и тогава ще се моля за вас. Ще ви обичам. И когато ви срещна, ще ви обичам дори повече, отколкото сега. Защото ще обичате синовете ми. И ще станете мои дъщери."

 

Четете още: Писмо от Америка, написано през 1971 г., търси своя получател в България

Коментари

1 Да-да-да
  08 юли 2020 | 09:06 отговор
 

Тази ще от най- лошите свекърви,вълк в овча кожа,щом още от сега започва да се оправдава.Нека свекървите да разберат ,че снахите им никога няма да са техни дъщери, а те никога няма да са техни майки.И снахите майка ги е раждала и гледал и тази майка я боли за детето и точно толкова колкото и вас.И вие сте баба на децата им точно толкова колкото и майката на снахата.Това че сте родили мъж ме ви дава повече права.Затова гледайте си децата докато е време,а не ги оставяйте на този и на онзи под предтекст,че сте заети,изморени и тъй нататък ( когато сте ги създавали явно не сте били изморени).Така когато пораснат и искат да се отделят ще сте се насладили на всеки момент и с удовлетворение ще можете да ги пуснете,а не да се сетите ,че сте закъснели и да се вкопчите в тях и още по- лошо да се опитате да компенсирате изгубените моменти с внуците.Те си имат родители,научете се да помагате и да давате съвети когато ви ги искат,ако ли не изживейте старините си спокойно,защото сте отгледали човек който сам може да се справи с живота.А не е ли това най- важната роля на майката... да отгледа уверен и самостоятелен човек. А и когато не си навираш носа в семейството на децата със сигурност няма да останеш сама.

 

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.