Пол Уокър: Животът е твърде кратък, а най-голямото проклятие е да се влюбиш

Пол Уокър – актьорът с ангелски сини очи и златно сърце, днес щеше да навърши 49 години.

Той е роден на 12.09.1973 г. и си отива без време на 30.11.2013 г. Смъртта му е бърза и яростна, също като страстта му към колите и адреналина. Никога няма да забравим неповторимия му чар, отразяващ дълбоката му душевност и мъжкарската сила, която излъчваше. Той бе не само великолепен артист и секссимвол, но и добър човек, винаги готов да подаде ръка на нуждаещия се. Нека днес почетем паметта му, като си припомним някои от най-вълнуващите мигове от земния му път:



Пол Уокър започва кариерата си още като дете. Първата му телевизионна поява е в реклама за памперси в средата на 70-те. Едва когато е на 11 г. той започва да се появява в сериали, а не след дълго дебютира и в киното.

Първата му сериозна изява е във филма „Monster in the Closet” (1986), а бъдещата звезда дори не подозира колко бляскав, но за съжаление кратък, път ще извърви. Пол обаче е раздвоен заради другата си страст - морската биология. Той е споделял, че неведнъж е обмислял да зареже Холивуд, за да се посвети на морския свят. Слабо известен факт е, че Пол е завършил специалност „Морска биология“.



И като споменахме за отказите, знаете ли, че Уокър е отклонил предложение да изиграе Супермен?

Ролята, която му носи световна слава, е на Брайън О'Конър в „Бързи и яростни“ (2000). На снимачната площадка той се сприятелява с Вин Дизел, с когото остават изключително близки другари до смъртта на синеокия красавец. Дори две години след смъртта на Пол се ражда дъщерята на Вин, която той кръщава Полин в памет на добрия си приятел.



Други знакови филми в кариерата на Пол Уокър са: „Опасно синьо“(2005), “Часове“ (2013), „Убиец на пътя“ (2001), „8 герои“ (2006). Но въпреки че несъмнено той бе един от най-великолепните актьори в шоубизнеса, Пол мразел да гледа лентите си.

А знаете ли, че...

Преди да успее в киното, Пол бил бездомник, а славата никога не го е правела щастлив...

Пол Уокър беше чаровник и го знаеше. Имал е връзки с непълнолетни момичета, изневерите също не му били чужди. Но това не му попречи да бъде любящ баща на дъщеря си Медоу. Пол имаше добро сърце и едно от доказателствата за това е годежният пръстен на непозната жена, който купува за 9 хил. долара, тъй като половинката ѝ не може да си го позволи. Уокър участва и в много благотворителни инициативи, а също бе и ревностен защитник на правата на животните.

Нека си припомним и някои мисли на Пол Уокър за живота и смисълът на всичко:

„Не ходя там, където са хората. Отивам там, където ги няма.“



„Животът е твърде кратък и най-голямото проклятие е да се влюбиш в някого.“

“Ако един ден скоростта ме убие, не плачете, защото аз се усмихвах.“


Четете още: Мис България не говори български? Доживяхме и това