В момента цяла Америка трепетно очаква присъдата за бъдещето си, а с нея треперим и ние. Защото това, което се случва там, несъмнено ще даде отражение върху целия свят, защото тя е една от най-великите сили и съвсем не е без значение кой я управлява.

Остават броени дни до края на президентските избори и неслучайно почти всички холивудски звезди, че дори и принц Хари, подкрепят обществото да гласува. И най-вече да свали една от най-скандалните фигури в историята на САЩ, Доналд Тръмп, от президентския стол.

Дали това наистина ще се случи, или той ще се задържи на позиция, все още не знаем, но определено дебатите, които приключиха вчера, бяха любопитни. На последния Тръмп и опонентът му Джо Байдън си размениха множество реплики. И тук е моментът да похвалим, че най-накрая президентското семейство реши да сложи предпазни маски на публично събитие. Явно трябваше някои от членовете, начело с Доналд, да прекарат коронавируса, за да започнат да предпазват себе си и околните. Но както се казва – по-добре късно, отколкото никога.



Господин Тръмп, както винаги, успя не само да ядоса голяма част от народа, но и като че ли вече всичко, което заявява, звучи смехотворно. Снощи имаше няколко момента, в които откровенията му предизвикаха широки иронични усмивки.

Няма лошо, човекът има самочувствие, но да заяви, че е овладял положението с коронавируса в страната, имайки предвид колко много случаи са регистрирани в момента и колко хора изгубиха живота си заради забавените му мерки, това звучи несериозно. Да не споменаваме за гениалните му идеи американците да си инжектират дезинфектант в кръвта или да приемат лекарство против малария, заради което имаше и смъртни случаи.

Също така той не бил расист. Хайде, бе! Защо тогава по време на неговото управление се налага да се организира движението Black Live Matters и има полицейско насилие над тъмнокожи? Байдън от своя страна сподели личното си мнение, че точно Доналд Тръмп е един от най-расистките президенти в историята на САЩ. Но и той не остана длъжен, като напомни че Джо Байдън е подкрепял закони, довели до лишаването на свобода сред тъмнокожите мъже. Тръмп реши да отиде още по-далеч, като заяви гордо, гордо че никой президент не е правил повече за чернокожите от него след Линкълн. Брей! Ама дали е така?



Разбира се, Доналд не пропусна и да се похвали с отношенията си с лидера на Северна Корея, които според него са предотвратили ядрена война между Вашингтон и Пхенян.

Също така Доналд Тръмп сигурно е единствената политическа фигура, която някога ще си позволи да се бие в гърдите с надвнесени данъци в размер на милиони долари. И няма да приложи никакви доказателства в подкрепа на това твърдение.

Изобщо, мисля че не само Америка, но и светът като цяло отдавна не бе виждал подобен индивид като настоящия президент на САЩ. И това съвсем не го отбелязвам като нещо положително. И май този път Тръмп ще си ходи, защото никой вече не му вярва.

Четете още: Жан-Клод Ван Дам с емоционално видео, в което благодари на България по случая с кученцето Рая