Автор
Ева Григорова

Преди принцеса Шарлийн: Ето коя е най-скандалната кралска особа на Монако!

Като дъщеря на холивудската звезда Грейс Кели и принц Рение III, принцеса Стефани e под светлината на прожекторите още от съвсем малка.

Интересът към нея става още по-голям, когато е на 17 години, след като участва в автомобилната катастрофа, която ще убие майка ѝ.

Оттогава животът на принцеса Стефани е изпълнен със слухове и скандали.

View post on Instagram
 

В последно време множество анализатори правят сравнение между 57-годишната Стефани и принцеса Шарлийн и натиска, на който са подложени от медиите като част от кралското семейство на Монако.

Миналата година Шарлийн – която е омъжена за принц Алберт – прекара дълги месеци далеч от съпруга и децата си, след като остана в Южна Африка поради спешен медицински проблем. Отсъствието ѝ от Монако предизвика стотици коментари, а след като тя реши да се завърне в кралството дори се появиха слухове, че е получила сериозна парична сума, за да го направи.



Истината обаче е, че Монако има още по-скандална принцеса и нейното име е Стефани.

Ето и най-противоречивите факти от нейния живот:

Мистериозната смърт на Грейс Кели

Принцесата бе само на 17 години, когато тя и майка ѝ, принцеса Грейс, попаднаха в автомобилна катастрофа, която малко по-късно отне живота на известната филмова звезда. Появиха се няколко конспиративни теории около инцидента, като една от тях бе, че Стефани е шофирала колата по време на фаталния сблъсък на 13 септември 1982 г. Другият слух е, че майка и дъщеря са се скарали точно преди катастрофата.


Спекулациите били подсилени от лошата комуникация от страна на двореца с медиите, който първоначално подценява степента на нараняванията на Грейс Кели, а след това изненадващо съобщава за нейната смърт. Още по-странното е, че филмовата звезда е избягвала да шофира, но според друга версия за катастрофата двете със Стефани са отивали към Париж, а Грейс е била на мнение, че колата, която имат, не може да побере багажа им и трима души. Така тя настояла да шофира и загубила контрол над колата заради инсулт. По това време тя е на 52 години.


Катастрофата бележи остатъка от живота на Стефани

Това, че е била с майка си в колата в онзи съдбоносен ден, оказа огромно влияние върху Стефани. Тя не е говори за случилото се медиите до интервюто с автора Джефри Робинсън за книгата му “Рение и Грейс: интимен портрет”, която излиза през 1989 г.


Стефани споделя с писателя, че си спомня всяка минута от случилото се и все още не може да пътува по същия път, заради спомените, които я връхлитат. Тогава тя признава още, че не е говорила с баща си, принц Рение за инцидента, защото знаела, че това много би го е наранило. Тя уточнява, че твърдението, че градинар я е издърпал през шофьорската врата на колата не е вярно и твърди, че сама е излязла от автомобила, за да потърси помощ.


Стефани споделя още, че медиите намекват, че тя е убила майка си и трябва да се чувства виновна затова, че е жива. Принцесата допълва, че според нея много хора се чудят защо точно тя е оцеляла, а нейната световноизвестна майка е загинала. Това я накарало да се почувства изключително самотна.

Принцесата модел и певица

След трагедията Стефани се записва в моден курс през 1983 г. и започва да работи като модел, за да финансира компания си за бански костюми Pool Positions, която тя стартира. По това време тя дори записва своя песен, която носи името Irresistible и е номер 1 във френските класации за няколко седмици.


През 1986 г. тя се премества в САЩ, за да избяга от критиките и слуховете около ролята ѝ в смъртта на нейната майка.

Необичайният ѝ избор на кариера носи на Стефани няколко прякора: „диво дете“ и „шарената принцеса“. Не само обаче нейната артистична страна привлича вниманието на медиите, но и любовният ѝ живот.

По пътя на любовта към … цирка

Любовният живот на Стефани отдавна захранва таблоидите. Преди първия си брак, Стефани има няколко връзки със състезателя Пол Белмондо, собственика на нощен клуб Марио Джутард и актьорите Роб Лоу и Антъни Делон. Следват няколко неочаквани фази, в които тя се влюбва в мъже с любопитни професии. Първата можем условно да наречем "фазата на бодигардите, а втората "фазата на цирковите артисти".

През 1995 г. Стефани се омъжва за бившия си бодигард Даниел Дюкрюе, баща на две от децата ѝ Луис и Полин. Първоначално принц Рение бил ужасен от връзката на дъщеря си. Даниел не само бил негов служител, но и предишната му приятелка била бременна в шестия месец! Не след дълго Стефани също забременяла, раждайки децата им „извънбрачно“, защото Рение отказа да ѝ даде разрешение да се омъжи за Даниел.

Рение обаче толкова харесал новата си роля на дядо, че смекчил отношението си към Даниел и в крайна сметка позволил сватбата да се състои. За съжаление бракът се разтрогнал само година по-късно. Какво се объркало? Нека хвърлим част от вината върху "Мис Гола Белгия", която предизвика хаос, който само жена с такава титла би могла да създаде.

Малко след като бил официално приет в кралското семейство, Даниел успя да обърка всичко. Той започнал афера с предизвикателната Миска и бързо бил изгонен от двореца.

Стефани нямала друг избор, освен да се разведе с него, тъй като скандалът станал публичен.

Бодигард номер 2

През 1998 г. Стефани ражда третото си дете Камила Готлиб. Бащата на детето е друг бодигард Жан Реймънд Готлиб. Въпреки че Камила носи фамилията на своя баща, Стефани никога не признава официално връзката си с него. Двамата така и не сключват брак, което пък е причината Камила да не носи титлата “принцеса”.

През 2017-а година самата Камила официално потвърди идентичността на своя баща, пускайки снимка в своя профил в Instagram със статус "Съжалявам, но сърцето ми принадлежи на татко". Хаштагът към публикацията също бе доста любопитен - #LikeFatherLikeDaughter.

View post on Instagram
 

Дресьорът на слонове

Следват слухове за друга любопитна връзка на Стефани - тази с дресьора на слонове Франко Кни, а двамата се срещат по време на Международен цирков фестивал в Монако през 1997 г. Франко бил значително по-възрастен от принцесата.

Три години след тяхната първа среща Стефани решава отново да не се съобрази с препоръките на своя баща принц Рение и заживява с трупата на цирка. Тя дори се преместила в караваната на Кни, заедно с трите си деца от предишни връзки, които по това време са на 9, 6 и 3 години.

По това време в пресата се появяват твърдения, че съпругата на Франко преживяла изключително тежко факта, че нейният мъж я изоставя заради принцеса. Тя изпаднала в депресия и отказала да му даде развод. Този факт бързо се отношил върху отношенията в новата двойка и връзката им издържала едва 18 месеца. Така семейството на Стефани напуска цирка и се връща в двореца.

Акробатът Аданс Лопес Перес

След края на тази връзка принцесата се влюбва в акробата Аданс Лопес Перес, който е член на трупата на бившият ѝ любим - треньорът на слонове. Медиите съобщават, че двамата дори са били женени в продължение на една година, преди да подадат молба за развод. Изключително малко се знае за този брак на принцесата, но според слуховете поредният противоречив съюз на Стефани дошъл повече на нейния баща, който решил да я изключи от своето наследство и да премахне законните ѝ деца от наследствената линия за трона на Монако. Таблоидите обаче твърдят, че всичко това било забравено, след като Стефани все пак решила отново да се разваде.

В последните години принцеса Стефани се е отдала на различни благотворителни каузи и предпочита да прекарва времето си кротко в компанията на своето семейство. "Може и да съм принцеса, но преди всичко съм човешко същество" - признава самата Стефани.