Автор
Woman.bg

Принц Филип към Даяна: Никога не съм предполагал, че Чарлз ще избере Камила

1996 – годината, в която британското кралско семейство вече не бе същото, а само след месеци предстоеше да се случи и една от най-големите трагедии. Малко преди да си отиде от нелепа смърт, принцеса Даяна преживя горчиво предателство от принц Чарлз, а след това се стигна и до развод.

Дамата, обожавана от народа на Англия, бешше принудена да премине през най-големия кошмар – аферата на съпруга ѝ с Камила. Историята е известна в цял свят, но казусът с развода буди противоречиви реакции и до днес. Ясно е, че Чарлз носи вина за предателството към съпругата си, но съществуват и множество твърдения, че Даяна също е „поглеждала встрани“. А една от най-разпространените версии за смъртта е, че кралица Елизабет II носи основна вина за гибелта ѝ, защото тя е поръчала катастрофата, която отне живота на бившата ѝ снаха.



Но каквато и да е била причината за раздялата между Чарлз и Даяна тя си остава скандална. Напрежението в двореца нараствало все повече и без съмнение е оставило трайно отражение върху всички негови представители. Според главната версия кралското семейство не обичало Даяна и тя не се чувствала добре като част от него. Любопитен факт е обаче че един член от фамилията е имал подчертано добро отношения към нея. Именно Филип я е подкрепял по време на тежкия ѝ развод със сина му. Дори години по-късно били намерени писма между принца и Даяна, но той забранил те да бъдат публикувани. Те били подписани от него по следния начин: „С най-искрена обич, Па“. Предлагаме ви и два откъса от тях:

„Не мога да си представя, че някой може да те напусне заради Камила.“ и „Чарлз постъпи глупаво за мъж с неговата позиция и рискува всичко, като избра Камила. Никога не сме си представяли, че той може да те напусне заради нея. Дори не ни е минавала през ум подобна мисъл.“



Любовта на Филип към Даяна проличава ясно в писмата му, но и не пропуска да ѝ отправи и критики:

„Можеш ли да кажеш честно, че връзката на Чарлз с Камила няма нищо общо с отношението ти към него по време на брака ви? Дали вината за изневярата не е в теб?“.



Въпреки че минаха повече от 20 години от смъртта на Даяна, все още има много тайни за нея и отношенията ѝ с кралското семейство, за които дори и не подозираме.

Четете още: Тайните страхове на всеки мъж