Автор
Woman.bg

Принц Уилям копира възпитателните методи на лейди Ди

Принцеса Даяна загина трагично преди 21 години, на 31 август 1997 г., и децата ѝ тогава бяха още тинейджъри. Сега вече са големи хора и двамата са женени, а по-големият ѝ син, 36-годишният Уилям, е баща на цели три малчугана. Напоследък виждаме, че той много добре помни какви номера е прилагала майка му във възпитаването му, защото и той ги прилага към собствените си деца.

Например принц Уилям никога не пренебрегва правилото „визуален контакт“. Когато излиза публично с цялото си семейство, той се навежда до децата или застава на едно коляно до тях, за да бъдат очите им на едно ниво. После им обяснява какво става наоколо, казва им да не се плашат от светкавиците на фотографите и от суматохата наоколо.



В двореца казват, че същата тактика е прилагала и самата Даяна. Тя винаги е имала грижата Уилям и Хари да се чувстват комфортно и да не се плашат от шума и светкавиците. Кейт Мидълтън сега спазва същата стратегия.



„Уилям се старае да прави всичко, което според него е важно за семейния живот. Той се стреми да създаде около децата си същата атмосфера на любов, загриженост и веселие, каквато е създавала майка му“, споделя източник, близък до кралското обкръжение, пред списание People Magazine.



Даяна се опитвала да бъде на равна височина със синовете си. Казват, че тя първа сред членовете на кралското семейство избрала подобен стил на възпитание.

„Трябва да си на едно ниво с малките деца. Те трябва да уважават родителите си, но като родители, а не като крале“, казвала Даяна.

В документалния филм за нея херцогът на Кеймбридж споделя спомени за майка си:

„Тя беше много неформална. Искрено се радваше на смеха и на веселието. Аз често разказвам на децата си за баба им, за това каква е била. Тя обожаваше децата, но понякога беше истински кошмар за прислугата. Нахълтваше в банята по време на къпане и правеше цели спектакли със сапунени мехури и пяна навсякъде, а после също толкова внезапно изчезваше“, спомня си принц Уилям.

Четете още: 10 поразителни факта за живота на Джаки Кенеди