Автор
Woman.bg

10 поразителни факта за живота на Джаки Кенеди

Джаки Кенеди завинаги ще остане символ на силната жена, на елегантната жена. На дамата, която посреща дори трудностите с финес, тихо, без никой да научи. И макар да са изминали 25 години от смъртта ѝ, тя продължава да бъде еталон за истинска жена.

Първата дама на САЩ е преживяла много и за нея сме чували и чели какви ли не любопитни факти, но има някои драматични събития от живота ѝ, за които дори не подозирате. Но въпреки всичко тя остави своя печат върху историята и ще остане кумир на всички дами по света. Вижте 10 невероятни факта от биографията на тази изключителна жена, които може би ще ви изумят:

1.Преди да срещне Джон Кенеди, Джаки е била сгодена сза друг

Джаки бе красива жена и немалко господа са въздишали по неземната ѝ хубост. Ето защо не е учудващ фактът, че сърцето ѝ е принадлежало на друг преди Джон Кенеди. Тя е била сгодена за първата си любов Джон Хъстед, едва няколко месеца, след като е започнала връзката им.

2.Потеклото ѝ е фалшифицирано

Майката на Джаки винаги се е стремяла да внуши на обществото, че семейството им е от високата класа. И въпреки че бъдещата дама е само 1/8 французойка, моминското ѝ име е Бувие и цял живот вярва, че майка ѝ е потомка на френската аристокрация. А всъщност предците ѝ са ирландски селяни, имигрирали в САЩ.

3.Тя приема предложението за брак чак месец, след като Джон Кенеди пада на едно коляно пред нея

Много жени биха приели с радост подобно предложение в рамките на секунди и то без да се замислят, но Джаки Кенеди не бе обикновено момиче. Тя накарала Джон да чака цели 30 дни, докато се съгласи да стане негова съпруга. През това време е отишла на пътешествие из Европа, за да остане насаме с мислите си.



4.Джаки е мразела сватбената си рокля

И сватбата си като цяло. Да, случва се и на богатите и на тези, които управляват света. Джаки може да е била и една от най-обожаваните жени в света, но и тя, като всички други, понякога е прекалявала със суетата си. Тя твърдяла, че булчинската ѝ рокля подчертавала пълното ѝ коремче и по нейни думи прилича на „абажур“. Също така Джаки не получила церемонията, за която си е мечтала. Тя винаги е искала този специален ден да бъде съпроводен единствено от скромна церемония само с най-близките и обичани хора, но уви, сватбата на Джон и Джаки бе грандиозно публично събитие. Друго съкровено желание на г-жа Кенеди било тя да бъде изпроводена от баща си до олтара, но майка ѝ категорично отказала и дори го напила, за да е сигурна, че той няма да присъства. Вместо това, Джаки е придружена от втория си баща.

5.Преживяла е 3 аборта

Джаки Кенеди ражда първото си дете през 1957 г., но преди това е имала три аборта. Дори един от пътите тя е родила бебето си мъртво, а в третия случай детето е починало само два дни, след като се появило на бял свят.

6.Получила 1 млм. долара, за да не подава молба за развод

Първата дама на САЩ е имала редица огорчения в живота си. Тя е била травмирана заради трите си аборта и е знаела, че съпругът ѝ съвсем не ѝ е верен. Джон Кенеди е имал твърде много афери, някои дори публични и това, разбира се, накърнявало достойнството на Джаки. Президентът обаче не може да си позволи репутацията му да бъде съсипана и затова подкупва любимата си да не подава молба за развод.

7.Джаки е отворила училище в Белия дом

Тя винаги е била грижовна майка и е предпазвала децата си, подобно на орлица. Джаки не е допускала прожекторите да бъдат насочени към тях. Ето защо е създала училище на третия етаж на Белия дом.

8.Носителка на награда „Еми“

Джаки е дама с финес, която не се съобразява с общественото мнение и не търси одобрението на света. Затова когато се премества в Белия дом, тя прави невероятен ремонт и архитектурата му е твърде модерна за тогавашните тенденции. През 1962 г. тя организира медийно псещение в Белия дом, за да покаже в какъв разкош се е превърнал той. За този жест Джаки получава награда „Еми“ и се превръща в първата президентска съпруга, носителка на отличието.



9.Тя е редактор на автобиографията на Майкъл Джексън

През 1988 г. кралят на попа издава автобиографичната си книга „Лунната походка“, а нейн редактор е самата Джаки. Тя е била сред главните поддръжници на Майкъл Джексън и за нея е било истинско удоволствие да участва в проекта му.

10.Преминала през електрошокова терапия

Джаки определено не е била щастлива в любовта, заради което е страдала от тежка депресия. В една от вечерите, в които Джон се прибрал у дома с любовница, тя излязла навън и заради нея била повикана линейка. Джаки е била откарана в психиатрия, където е преминала през 3-дневна електрошокора терапия.

Четете още: Когато несподелената любов се превръща в красива приказка