Психолог: Мили дами, бъркате жестоко, ако носите в семейния бюджет по равно с мъжа си!

12 септември 2022 | 17:30
11197
13
Снимки: Pixabay
13

Мъжът като глава на семейството трябва да разбере и приеме своята отговорност за съпругата и за вашите деца, включително финансова. Мили дами, ако в началото сте го научили, че винаги плащате и носите доходи 50 на 50 с него, ще ви бъде много трудно по-късно да го превъзпитате. А ще ви се наложи.

Още от самото начало поставете своя избраник пред факта, че той ще отговаря за семейството ви и ще го осигурява. Много често момичетата, които наскоро са се омъжили, правят една от най-разпространените грешки – започват да инвестират в семейството финансово наравно със съпруга си. Основният печеливш, носител на доходите в семейството винаги трябва да бъде мъжът!

Защо това е грешка със съответните негативни последици в бъдеще? Защото съпругът свиква с такъв сценарий на семеен живот и когато съпругата излезе в отпуск по майчинство и вече не може да печели пари, започват сериозните проблеми. „Моята история е следната. Омъжих се преди три години. Печелехме еднакво, инвестирахме във всичко наполовина, винаги обсъждахме всички покупки. Мислех, че това е идеалното семейство”, споделя млада жена пред психолога.Когато излиза в отпуск по майчинство тя, естествено, спира да печели, а разходите се увеличават: не работи плюс малко дете. „Съпругът ми започна да хленчи, че няма достатъчно пари, започна да харчи всичко сам, без да се консултира с мен. Всичките ми аргументи, че той трябва да ни подкрепи, бяха разбити в стената. Той каза, че трябва да се върна на работа възможно най-скоро и да инвестирам в семейния бюджет както преди.

Това беше неприятно откритие за мен. Тоест, ако не мога да работя по някаква друга причина, тогава какво? Ще си тръгне ли изобщо, за да не харчи пари за мен и собственото си дете? И сега какво, да чакам развод?” Тази ситуация не е теоретичен пример. Историята е споделена от млада майка пред психолога Павел Раков.

Затова винаги казвам че вие, прекрасни момичета, не бива да инвестирате финансово в семейството си 50/50 с партньора си!, предупреждава Раков. Мъжът, като глава на семейството, трябва да разбере и приеме своята отговорност за вас и вашите деца, включително финансова. Ако сте го научили, че винаги плащате половината с него, тогава ще ви бъде много трудно да го превъзпитате по-късно!Още от самото начало поставете своя избраник пред факта, че той ще отговаря за семейството ви и ще го осигурява.
Основният вносител в семейството винаги трябва да бъде мъжът! Осъзнавайки това, той ще се стреми да печели повече, ще започне да произвежда необходимото количество тестостерон, което ще му помага да се придвижва към целите си и да се гордее с постиженията си.

В случай, че мъжът вече е свикнал да участва в семейния бюджет 50/50, вие или ще трябва да продължите да инвестирате винаги на равни начала, или да се опитате да обсъдите тази ситуация с него, за да го убедите да промени възгледите си. Опитайте се да проведете този разговор любезно, когато сте в спокойно състояние, избягвайте упреците и претенциите. Опишете му, че докато се грижите за детето, докато го храните, слагате го в леглото, разхождате се с него, развивате го умствено и вършите и другите домакински задължения в общия ви дом, съпругът ви трябва да се грижи за вас и да ви осигурява семейството финансово. Тоест вие се грижите за детето и къщата, той се грижи за вас – така реално и двамата инвестирате в семейството.

За да може съпругът ви да се пренастрои по-охотно и бързо, опитайте се искрено да му благодарите за усилията, вдъхновявайте го за нови цели, бъдете женствени и флиртуващи, не забравяйте да флиртувате с него! Изпълнете съпруга си с енергия, заредете го с мотивация. Тогава той ще се опита да се развива и расте заради вас!

Автор: Павел Раков

Четете още: 5 начина да омагьосате мъж без магия


Коментари

13
  13 септември 2022 | 22:25 отговор
 

Има и такива с пари,които не се грижат и унижават половинките си.Не е нужно да е “краен клошар”.Манталитет и възпитание е..

 
12 Вани
  13 септември 2022 | 19:18 отговор
 

Майчинството през първата година е отлично,дори по-високо от заплатата,ако жената е умна няма да харчи всичко,ще заделя част от сумата всеки месец за да има задрлени пари за втората година.

 
11 ...
  13 септември 2022 | 17:00 отговор
 

Еми като се спуквате да се кикерчите и раждате ПОНЕ гледайте да не е от некъв краен клошар,по дяволите...

 
10 Мара
  13 септември 2022 | 13:25 отговор
 

Изумена съм, че психолог вменява вина на една жена, която очевидно не е попаднала на свестен мъж и освен това съветва жените да "възпитават" мъжете си да се грижат за семействата си. Това има логика ако приемем, че всички мъже са идиоти и имат нужда да бъдат вкарвани в пътя. Звучи ненормално. В семейството всеки взема участие във всичко и ако единият не желае да поеме ангажимент към семейството си е по-добре да си обира крушите и да не пречи на останалите.

 
9 val
  13 септември 2022 | 11:07 отговор
 

Май е истина че психолог и психиатър е диагноза а не професия.

 
8 Stamatis
  13 септември 2022 | 09:46 отговор
 

Жена ми вика аз съм независима и феминистка,НО преди мен са я гледали и плащали сметките й баща й и брат й, някой и друг пич. Няма уникална професия и печели по-малко от мен. Както веднъж дочух от една нейна приятелка от детинство ,че тя си е търсила (както повечето жени) някой да сия ГЛЕДА! Не си дава зор и не е подложена на стрес! Открито казва, че мъжът трябва да осигурява семйството и такива "ФЕМИНИСТКИ" лозунги! Веднъж и казах,че независима беше баба ми която с една зашплата през онези времена и с мъж пиянца купи апартамент, гледаше и помагаше на майка ми и баща ми, подпомагаше свои приятелки в тежки моменти, помагаше на сестра си, която все не успяваше с парите, отгледа и МЕН, погрижи се и за болния си баща и други такива НЕЗНАЧИТЕЛНИ за "феминистлите неща! Та кажете ми сега коя е феминситка и независима!А за психолага пищещ за женски сайтове няма да коментирам нищо!

 
 
...
13 септември 2022 | 16:59

Тихо бедняк,тихо...благодари се,че изобщо некоя те е взела,горката.

 
Paloma
15 септември 2022 | 00:22

Много сте далеч от значението на думата феминизъм.

7 A3
  13 септември 2022 | 06:56 отговор
 

Тоест жената трябва да е меркантилна и еманципацията, за която се бори е само дума. Пълна глупост ...

 
6 Динозавър Карабаджаков
  13 септември 2022 | 06:13 отговор
 

...СЕГА НАЛИ ИМА"ДИСТАНЦИОННА РАБОТА",НА НЕЯ СЕ НАДЯВАМЕ Я...

 
5 РамбоСилек
  13 септември 2022 | 02:02 отговор
 

По-голяма простотия не бях чел скоро! Ако жената е била успешна преди да роди, след като роди получава доста добри пари от майчинство в България и няма нужда да нарушава хармонията в семейството. При ниско доходните семейства, проблемът е в образованието и манталитета. Автора е преписвал от някъде, най-вероятно от източници от западното общество, където това е норма и на моменти е много грозно и обидно. Който разбрал, разбрал!

 
4
  13 септември 2022 | 00:56 отговор
 

има цели програми за разпадане на семейството, дават им пари за фалшива работа, накрая на 35 раждат аналфабетни деца, убеждават ги за геюве

 

Добави Коментар

Най-четени