Автор
Кристина Кирова

Първа царска сватба: Внучката на Симеон Сакскобурготски, Мафалда, се омъжи

Първата царска сватба сред внуците на Симеон Саксобурготски вече е факт. 27-годишната княгиня Мафалда се омъжи за финансиста Марк Абуслейман.

Избраникът на царската наследница, която е най-голямата от общо 11 внука, е родом от Лондон и е с ливански корени. Двамата се запознават по време на следването си в Бостън. Там Марк завършва компютърни науки, а Мафалда тръгва по пътя на музиката, като следва в прочутия музикален колеж Бъркли. Определено може да се каже, че артистизмът е в кръвта ѝ. Майка ѝ, испанската благородничка Росарио Надал е сред вдъхновенията на дизайнера Валентино.

Мафалда и Марк се бракосъчетали на скрита от медиите и широката общественост церемония в Палма де Майорка, където точно преди 33 години са се оженили и родителите ѝ - княз Кирил Преславски и любимата му Росарио. Тяхната сватба е била далеч по-мащабна, като на събитието тогава са присъствали над 400 души, включително кралят и кралицата на Испания - Хуан Карлос и София, както и трите им деца. Втората причина Мафалда и Марк да си кажат "да" точно на този остров е и че той родно място на майка ѝ.

View post on Instagram
 

27-годишната княгиня е първата внучка на Симеон Сакскобурготски, която вдигна сватба. Преди седмица тя почете традициите, като спретна и моминско парти, което също е било в тесен кръг.

За специалния ден Мафалда заложила на булчинска рокля на дизайнера Валентино, който е стар приятел на семейството ѝ. За княгинята определено може да се каже, че е от най-популярните членове на фамилията, а мнзоина я наричат "инди принцесата", заради интересния стил, в който твори. Песните и са смесица между мелодичен рок, електронна музика и тъмен поп, а в допълнение с екзотичната ѝ визия, прякорът напълно отговаря на публичния ѝ образ. Благодарение на необикновената си красота, Мафалда се изявява успешно и като модел.

View post on Instagram
 

Четете още: Като Мери Попинз: Кейт Мидълтън ослепителна в ретро рокля на градинско парти под дъжда (Снимки)