Можете да научите доста за човека срещу вас, гледайки ръцете му...

Всеки човек се проявява различно в ситуациите, пред които животът ни изправя. Ето защо при преценяване на ръцете първо трябва да се разглежда палецът и оттам да се съобразява дали отделното аз или обстоятелствата са по-силни.

Например малката мека и пухкава ръка показва човек, склонен към ласки, чувствени преживявания и удобства.

Четете още: Какво прави хората срамежливи?

Когато, обаче тази ръка има палец, издаден много навън, показва прекалено голямо угодничество, податливост, отстъпчивост до крайност, и затова слаба воля, липса на енергия, за да се противопостави на външен натиск.

Хората с меки ръце са мързеливи и имат прекалена склонно към материалните удобства. Те са мекушави и склонни да угодничат. Лесно се адаптират според ситуацията и няма да се спрат и пред предателство, ако от това зависи личният им комфорт. На такива хора не може да се разчита. Колкото са по-меки ръцете, толкова по-отслабени са те. И обратното - колкото по-твърда е една ръка, толкова по-ясно изразени са положителните качества.

Когато палецът е силен и дълъг, при това прав, тогава пред нас стои силно изразена личност, която притежава достатъчно енергия за да устоява в живота, дори и да го ръководи.

Формата и положението на палеца спрямо останалите пръсти на ръката разкрива допълнителна информация за своя притежател. По принцип палецът отразява личността на човека и доколко той успява да се наложи.

Обикновено палецът трябва да разполовява разстоянието между втория и третия възел на показалеца. Ако е по-къс, това показва слаба воля, а по-дългия - силна воля. Острият палец издава чувствителна натура. Палецът с широко първо коляно и същевременно къс показва грубост. Притежателят на такъв палец е предразположен към силни и внезапни избухвания, които достигат до болест.

Въз основата формата на ръката и пръстите и доколко тя е мека, средна или твърда, може да се познае какви дарби са заложени у дадения човек, какви технически възможности притежава той и коя професия е най-подходяща за него.

Четете още: Как да мием ръцете си правилно?

Малките ръце говорят за усет и заинтересованост към големи неща и планове, а дебелите и големи ръце показват, че притежателите им са по-годни към работи, които изискват точност - като фина механика, бижутерство и т. н.

Ръцете с четвъртити краища на пръстите или с лопатковидни пръсти показват, че притежателите им са склонни към технически занимания. Боравенето с инструменти им е вродено.

Хората, които имат дълги и тесни ръце, с фини и дълги и прави пръсти, са ръководени от сърцето и душата си. Те се отвращават от всичко недостойно, пошло и лошо. Притежават силна воля, която им дава сила да се застъпват за идеални цели. Много държат на приятелите си и са готови да дадат дори и живота си за тях. Отдават им се по-творчески ориентираните професии, в които могат да използват въображението и ума си. В личните си отношения държат много на искреността и чистотата във взаимоотношенията. Трудно прощават лъжи и предателства.



Източник: magicaura.com