Сексскандал разтресе Евровизия: Италианки се оплакаха от секстормоз

Сексскандалите, за които чуваме къде ли не по света, този път се оказаха в епицентъра на конкурса за песен на "Евровизия" в Италия.

Няколко жени твърдят, че са били "опипвани" по време на партито за старта на събитието в Италия, което се проведе в двореца Венария в покрайнините на Торино, пише "Дейли мейл". Всички те са били хостеси на тазгодишното парти, състояло се миналия уикенд по повод откриването на музикалния форум. На събитието са присъствали изпълнители, танцьори и ВИП гости.

Авторитетният италиански вестник Corriere Della Sera съобщава, че е разговарял с няколко доброволки, които са присъствали на партито и са разказали за ужасяваща нощ на тормоз.



Една от жените, назоваваща себе си Киара, се е свързала с групата за кампании в стил "Me Too" (Non Una Di Meno), за да каже, че е била опипвана. По думите ѝ била "докосвана по дупето и талията" от "танцьори на чуждестранен изпълнител", без да ги идентифицира.

За подобни сексуални набези разказва и друга дама, наречена Франческа: "Бях с друго момиче и група чуждестранни танцьори започнаха да ни гледат, а след това се приближиха към нас. Те продължиха да танцуват много близо и в един момент започнаха да ни докосват по цялото тяло".

"В началото беше доста скучно и неангажиращо, но когато барът отвори и започнаха да се сервират безплатни напитки, всичко се промени напълно. Тези танцьори бяха прекалили с алкохола и започнаха да ни докосват навсякъде, а един от тях ме докосваше по дупето. Но ние не отидохме при властите, защото не искахме да създаваме проблеми", добавя тя.



"Чувствах се насилена. Бях там като доброволка, за да помагам на делегациите, а те пипаха с ръце навсякъде по нас. Непрекъснато ни прегръщаха, а един сложи ръка на кръста ми и се опита да ме целуне. Успях да се измъкна, но след това някой друг се опита да направи същото. Това се случваше на много от доброволките, които бяха там, за да бъдат домакини, и накрая много от тях си тръгнаха заради случващото се", разказва трета потърпевша. Жената, която е на 20 години, добавя: "Наистина очаквах с нетърпение да бъда доброволец на „Евровизия“, но никога не съм очаквала да се случи нещо подобно. Това, което трябваше да бъде едно прекрасно преживяване, се превърна във вечер на опипване и тормоз. Това е нещо, което може да се случи в нощен клуб, но никога не съм очаквала подобно нещо да се случи на такова събитие“.

От "Евровизия", която организира ежегодния трансконтинентален певчески маратон, отричат твърденията, но женските групи в Италия настояват за спешно полицейско разследване, допълва изданието.



Директорът на конкурса Мартин Остердал коментира, че "не е запознат с никакви оплаквания". Италианската телевизия, която осигурява отразяването с изпълнителния продуцент Симона Марторели, обяви обаче, че е "чула за докладите и ги проучва".

Алесандра Айрес от градския съвет на Торино, който организира доброволците, заяви: "Ако бях забелязала нещо подобно да се случва, щях да се намеся и да спра събитието. Мога да ви уверя, че бях на партито през цялото време и това не се случи."

Дворецът Венария е бивша кралска резиденция. Мястото, което е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, бе домакин на откриването на над 40 държави, които участват в музикалната феерия този уикенд, но се предполага, че делегацията на Обединеното кралство не е присъствала. В различни съобщения в социалните медии се говори за "дива пиянска нощ", като гостите са се наслаждавали на шампанско, бира и коктейли, за да дадат старт на конкурса на така наречения тюркоазен килим.

Говорител на песенния конкурс "Евровизия" заяви пред MailOnline: "Градският съвет вече отрече всичко това. Това не се е случило“.

Четете още: Предрешена ли е победата на Украйна в конкурса на Евровизия