Автор
Woman.bg

Селена Гомес: Социалните мрежи са катастрофа

Селена Гомес е една от най-влиятелните личности в социалните мрежи, тя е от любимите ни звезди, от чийто живот се интересуват милиони фенове по света. И въпреки че дълго време бе най-следваната популярна личност в Инстаграм, тя сподели публично отрицателното си мнение за социалните мрежи.

Певицата и актриса участваше в представянето на най-новия филм, в който участва „Мъртвите не умират“ на легендарния фестивал в Кан. По време на пресконференцията тя разкри, че е изключително притеснена от влиянието на социалните мрежи върху младото поколение.

„Разбирам, невероятно е, че можем да използваме всякакви платформи, но е и плашещо. Мисля, че е опасно, особено за младите момчета и момичета, защото интернет не ти дава никаква безопасност. Социалните мрежи имат катастрофален ефект върху моето поколение“, заяви 26-годишната Селена.

Звездната дама споделя още, че като известна личност се чувства отговорна за примера, който дава. Самата тя не публикува често снимки в социалните мрежи, дори и в любимия си Инстаграм. Ето защо:



„Не споделям безсмислени снимки. Държа публикациите ми да имат замисъл“.

Селена Гомес няколко пъти се оттегля от социалните мрежи, като в един от тях тя не пропусна да заяви, че трябва да бъдем изключително внимателни с коментарите, които пишем там, защото: „Не забравяйте, че всеки негативен коментар може да нарани сериозно някого“, както казва самата Селена.

Звездата разкрива още, че няма никакви приложения на телефона си, дори Инстаграм:

„За мен това не е реалният живот, в социалните мрежи няма нищо истинско. Знам, че гласът ми се слуша и ме следят много хора, затова съм отговорна. Изключително внимателно подбирам какво споделям в интернет“.

Филмът „Мъртвите не умират“ предстои да излезе по кината това лято. В лентата Селена Гомес си партнира с Бил Мъри и Тилда Суинтън, a сюжетът е насочен към климатичните промени, политиката в САЩ и неспособността на човечеството да се откъсне от смартфоните и интернет.

Четете още: Трябва ли да имаме своите тайни от мъжа си?