Силата на подсъзнанието: 10 стъпки към успеха – резултатите ще ви изненадат

По какво се различават преуспяващите хора от неуспешните? Много е просто: успешните хора мислят и говорят за това, което създават, докато неуспешните се фокусират и говорят за това, което им липсва.

Чрез 10 стъпки, които ви предлагаме, можете да „хакнете” мозъка си и да ги използвате, за да създадете своя собствена версия на щастлив живот. „Имаш власт над ума си, но не и над това, което става около теб. Разбирайки това, ще получиш сила”, казва Марк Аврелий.

Да имаш означава да притежаваш, да държиш, вземаш, да получаваш, да преживяваш. Във връзка с всеки конкретен обект, човек може да го има ИЛИ да го желае, но не може едновременно да го желае и притежава. Или имаш нещо, или го нямаш.



И така, как да преодолеете пропастта между желанието и реалния успех? Първо, трябва да се направи едно важно разграничение. Въпросът е, че има голяма разлика между това да искаш и да имаш нещо. Желание означава да изпитвате липсата или лишението от нещо. Например липсата на някаква част, нещо или някакъв аспект в живота ви.

Що се отнася до подсъзнанието, ако се фокусирате върху „желанието“, т.е. върху липсата на нещо, тогава вие създавате силна невронна връзка в мозъка си около „желанието“. Въпреки това, чрез силата на подсъзнанието, човек може да се концентрира върху „имането“ така, сякаш желанието вече се е случило.

Изследванията показват, че мозъкът не прави разлика между това, което си представяте в ума си и това, което се случва в действителност. Някои спортисти се възползват от това редовно. Те прекарват много време, създавайки вътрешна умствена картина на своя успех и разигравайки я в съзнанието си, колкото и за реалното си физическо обучение. Това им помага за създаването както на нови невронни пътища в мозъка, така и на мускулната памет, за да се постигне този успех.

Ето 10 стъпки за „хакване” на мозъка, които можете да използвате, за да създадете своя собствена версия на щастлив живот. Ако тези стъпки станат навик за вас, ще се изненадате от резултатите.

Стъпка 1: Бъдете възможно най-конкретни за това, което искате да създадете или да имате. Обикновено това е най-големият проблем, с който хората се сблъскват. Те нямат представа какво точно искат, не могат ясно да си го формулират, а после са много изненадани, когато не го получат.

Стъпка 2: Запишете целта си ясно и много подробно. Цел, която не е записана, е просто желание. Когато я запишете в пълни подробности, вие изпращате сигнал до подсъзнанието си за това от какво наистина се нуждаете, за да постигнете тази конкретна цел.

Стъпка 3: Посочете целта си с прости думи, като използвате СЕГАШНО време. Използвайте думи, които дори тригодишно дете може да разбере. Запишете я на лист с размери 8 на 12 см и я носете със себе си. Четете я всяка сутрин и преди лягане.

Стъпка 4: Планиране от постигнатото. Представете си, че целта ви вече е постигната и идентифицирайте всички стъпки, които сте предприели, за да я превърнете в реалност. Направете списък на всички онези стъпки, които засилват вашия стремеж и задълбочават увереността ви, че постигането на целта вече се е случило.

Стъпка 5: Поемете твърд ангажимент да правите поне една стъпка към целта си всеки ден, която да ви приближава към постигането на целта. Нека да е малка крачка, но продължавайте да се движите.

Стъпка 6: Постоянно визуализирайте целта си. Представете си я в съзнанието си, сякаш вече е станала реалност. Колкото по-ясна и ярка е вашата умствена картина на целта, толкова по-бързо тя ще влезе в живота ви.

Стъпка 7: Изпитайте усещането за успех, сякаш целта ви вече е постигната точно сега. Усетете емоциите на щастие, удовлетворение и радост, които ще изпитате, когато постигнете целта си. Опитайте се да задържите тези усещания поне 20 секунди всеки път.

Стъпка 8:
„Преструвайте се, докато не го направите“. Постоянно се дръжте така, сякаш подсъзнанието ви вече е осъзнало целта ви. Убедете се, че се движите към целта си и тя ще започне да се движи към вас.

Стъпка 9:
Отпуснете се. Всеки ден намирайте време за дихателни упражнения, молитви или медитация. Изключете реакцията на стрес и включете реакцията на релаксация. Спокойното състояние на ума ще позволи на мозъка да получи достъп до новосформираните невронни пътища.

Стъпка 10:
Осъзнайте целта си в подсъзнанието си. Когато представите целта си на силите на Вселената и им дадете път, винаги ще знаете какво действие да предприемете и в кое време.

Започнете още днес! Опитайте се да използвате невероятната сила на подсъзнанието. Започнете с една цел или идея и продължете да работите върху нея, докато успеете да я постигнете. Превърнете я в игра и се насладете на този процес! Колкото по-леко се отнасяте към това, толкова по-малко усилия ще са ви необходими за постигане на целта.

По този начин вие преминавате от „позитивното мислене“ на обнадеждения човек към „позитивното знание“ на успешния човек.

Четете още: Ето защо на някои мъже им се раждат само дъщери