София Вергара използва социалните мрежи, за да отправи чрез тях един специален апел към почитателите си, и по-точно към нежната част от тях.

Преди броени дни колумбийската актриса, тв водещ и модел сподели снимка в Инстаграм, на която се вижда, че красавицата е с предпазна маска, в лекарски кабинет. „За да добавя още стрес към този ден, отидох да си направя мамография“, пише Вергара. За де не притесни феновете си, тя пояснява, че ѝ няма нищо и че прегледът е профилактичен.

View post on Instagram
 

Целта на публикацията ѝ е продиктувана от желанието на актрисата да призове жените да се грижат пълноценно за здравето си и да не отлагат този вид медицински прегледи за в бъдещето. Самата тя, за щастие, е напълно здрава в това отношение и, както се вижда от поста ѝ, полага максимални грижи за себе си.

За да се избегне евентуалния риск от откриване на определен вид рак в напреднал стадий, посещението при мамограф е силно препоръчително за жените над 40 години. Поради по-високата опасност от развитие на онкологично заболяване след навършването на тази възраст, жените между 45 и 54 години трябва да си правят такъв профилактичен преглед поне веднъж годишно, съветват експертите.

Припомняме, че Вергара бе диагностицирана с рак на щитовидната жлеза през 2000 г. Тогава тя проведе лечение, препоръчано от лекарите (хирургическа интервенция, облъчване с йод-131) и се излекува напълно

Днес актрисата е на върха в класацията за най-скъпоплатената жена в телевизията. Само за миналата година доходите на звездата възлизат на 43 млн. долара, като по-голямата част от тях се дължат на работата ѝ като съдия в предаването „America's Got Talent“. Припомняме, че екзотичната дива е и собственик на лична бижутерийна и модна линия.

View post on Instagram
 

Четете още: Код здраве: Враговете на рака на гърдата