Автор
Ева Григорова

Супермоделски скандал: Дауцен Крус каза, че няма да се ваксинира, Жизел я защити

След като за половин година моделката Дауцен Крус си беше дала почивка от социалните медии, тя се върна с гръм и трясък. През уикенда Крус публикува антивакс пост, който предизвика истинска вълна от коментари на профила ѝ в Instagram, като в момента те са над 38 хиляди!

“Последните няколко месеца за мен бяха наистина спокойни без социалните медии. Част от мен искаше да избяга в балона на моето семейство и да оставя всичко на съдбата. Тази част от мен вярва в силата на съзнанието и в това, че нещата, на които отдаваш енергията си растат” - се казва в поста.

View post on Instagram
 

“Така че се опитах да игнорирам негативното и да се фокусирам върху позитивното. Към този момент обаче не мога да обърна гръб на несправедливостта, която се случва пред нас. Много хора ми дадоха надежда и сила с техния кураж да защитят правата си. Те докоснаха сърцето ми и ме вдъхновиха да направя същото. Въпреки че ръцете ми треперят докато пиша това, чувствам че е време да избера куража пред комфорта и да споделя своята истина: Отказвам да бъда накарана да се ваксинирам насила, няма да бъда накарана да доказвам здравето си, за да участвам в обществото. Няма да приема изключване на хора, базирано на техния медицински статус.” - споделя моделката.

“Заслужава си да се борим за свободата на словото си, но ние можем да разрешим този проблем само, ако се обединим в мир и свобода! Предайте нататък факела на надеждата и споделете своята истина” - завършва постът.

View post on Instagram
 


Публикацията на Дауцен Крус срещна силна критика, като някои от последователите ѝ посочиха факта, че според тях позицията ѝ е изключително безотговорна, а още по-безотговорно е да споделя вижданията си с широката аудитория, пред която пише и на която би могла да повлияе.

Въпреки това, Крус бе подкрепена от супермоделът Жизел Бюндхен, която публикува коментар под поста на своята колежка.

View post on Instagram
 


“Познавам Дауцен и тя е мил и любящ човек. Не мога да повярвам на омразата, която бе насочена към нея, затова че е изразила чувствата си. Натъжава ме да виждам осъждането и липсата на емпатия в сърцата на толкова много хора. Омразата не е отговорът. Каня ви да изпитате тишината на своя ум и да се потопите дълбоко в себе си, за да откриете любовта в сърцето си, за да можем всички да се обединим в мир и да създадем хармония в живота на всички по света. Нуждаем се от това повече от всякога” - написа тя.

Все още не е ясно дали Жизел е ваксинирана, но нейният съпруг Том Брейди си е поставил ваксина.

View post on Instagram
 


Сред останалите знаменитости, които публично са заявили, че са против ковид ваксините са: Ники Минаж, Оливия Нютън-Джон, Илън Мъск и Роб Шнайдер.