Вече ви представихме първата част на материала за необходимостта от сватбена агенция, който сватбеният агент Вили Чинчева подготви специално за нашата рубрика.

Днес продължаваме с неговата втора част:

Съвет номер ЧЕТИРИ:

След като вече сте избрали мястото и гостите, време е да изберете и екипа, с който ще превърнете вашата сватба в приказка...

Под екип визирам сватбена агенция, фотограф, видеооператор, ди джей, изпълнители, водеща/водещ на празненството, управител на ресторанта или залата, сладкарски цех, фирма за фойерверки (ако планувате да има такива), църква, ритуална зала и т.н.

И така, тук е редно да спомена, че ако не искате няколко месеца да се занимавате единствено и само с подготовката на безспорно един от най-важните дни в живота ви, ще трябва да се доверите на някоя сватбена агенция. И не, не се лъжете, че в България няма такива.

Напротив, ние и колегите в бранша работим от доста години тази професия и сме изпадали в доста ситуации, за които вие не можете да си представите (а вярвайте ми, и не искате да ви се случват) и би трябвало да познаваме най- добрите професионалисти и да съумеем да се справим с почти всичките ви притеснения и изисквания... Ние ще ви помогнем да изберете най-подходящия фотограф, в зависимост от бюджета, който сте определили и вижданията, които имате. А именно дали искате фотосите да са с по-романтичен изглед, с по-нестандартен или просто да са непринудени кадри и уловени моменти... По същия начин бихме ви описали и видеозаснемането. Все пак това са живите кадри от вашата сватба, които бихте искали винаги, когато гледате да изпитвате онова страхотно чувство, което изпитвахте и в сватбения ден... Тук отново идваме на помощ ние, за да ви придадем глътка увереност в един оператор и не толкова в друг...и не защото единият е по- добър от другия, а защото всеки един професионалист си има гледна точка и собствен стил...

И така, по същия начин ще ви помогнем да вземете правилните решения и да изберете най-подходящия екип за вашето празненство.

В този ред на мисли, мога да спомена, че от този момент нататък цялата тази координация и комуникация с участниците, се поема от нас- сватбената агенция. Било то уточнение по услугите на колегите, музиката за церемонията, коктейла или вечерята, място за фотосесия, сценарий за водещия, изнасяне на ястията по график и т.н...

Съвет номер ПЕТ:

Може би си мислите, че сме забравили за булчинската рокля? О не, не сме. Това е една от най-важните точки в графика... Както и младоженският костюм.

Сега е моментът на съкровените мечти и желания... Ние не можем да знаем колко дълго сте чакали този ден и в колко рокли сте си представяли да се облечете. Ние знаем единствено къде да ви заведем, за да ви консултират по най-добрия начин и да ви помогнат да направите най-сполучливия избор. Чудите се дали искате роклята да е готова конфекция, известна марка или да я поръчате при някой български дизайнер? Това зависи от няколко фактора: първо от бюджета, второ - модела на роклята и трето - времето, с което разполагате.

Има една голяма грешка, която някои булки правят, а именно да си поръчват рокли по Интернет. Момичета, май забравяте, че ще я носите в големия ден и трябва да сте сигурни в избора си? Задължително е булчинската рокля или да бъде шита по вашите размери, или да бъде пробвана. И дори модела, който сте си харесали в каталога на магазина, да го няма в наличност, в този изключителен случай, е добре да се отиде на място до държавата производител и да се пробва...

Доста от булките в днешно време си взимат по две рокли. Едната за официалната част, другата за по-веселата. И това е решение, разбира се, но разходът е по-голям...

Имах случай, когато една моя булка се изприщи цялата от неудобната рокля и нискокачествените материали по нея. Беше ужасно! Това и провали цялата вечер. И въпреки, че веднага взехме мерки, изходът от ситуацията не беше никак лесен... Така че смело ви препоръчвам да не пестите средства за роклята.

Относно костюма, нещата стоят по не много различен начин. Независимо дали ще шиете костюма по поръчка или ще изберете готов такъв, трябва да сте сигурни, че той е подходящ за вашата фигура и височина или че ще може да бъде коригиран по вас.

В България вече има доста фирми, които предлагат висок клас мъжки костюми, така че, надявам се, в следващите материали да имаме възможност да ви запознаем и с тях...

... До тук половината работа е отхвърлена... Сега идва ред на по-приятната част...

Съвет номер ШЕСТ:

Време е да изберете кумовете!

Както се казва “пред кум вода се не гази” – всяка прищявка на кума е закон.

Ролята на кумовете е да бъдат съветници на младото семейство, да помагат и духовно, и материално. Традицията повелява кумът да бъде кръстник или син на кръстника на младоженеца. Кумата е съпругата на кума. Тази традиция, както и много други, с годините се е променила и сега обикновено кума и кумата са приятели на младото семейство. В много от случаите кумовете все още не са сключили граждански брак. Понякога дори кумът е приятел на младоженеца, а кумата на булката и причината за запознанството между кумовете е самата сватба.

Задължително е, когато има венчавка кумовете да бъдат кръстени предварително.

Да бъдете поканени за кум или кума е голяма чест. Ако са Ви гласували такова доверие, отнесете се сериозно и отговорно към задълженията си, опитайте се да разведрите младоженците, да им помогнете да се отпуснат и веселят в този тъй важен за тях ден. И от тук нататък, бъдете техни верни приятели, съветници и помощници.

Друго задължение на кумата е да купи булчинския букет, сватбените чаши, понякога дори и кошничките за шаферките и за църквата. В някои от случаите, тя купува и някои аксесоари като бутониерите, воала, свещите и т.н., но това е много индивидуално и в крайна сметка зависи от желанието, и не на последно място от възможностите и.

Безценно! Колкото по-рано изберете и поканите кумовете, толкова по-добре.

Очаквайте продължение

За още интересни идеи и съвети посетете сайта на Сватбена агенция Royal Style Weddings