Тайните на съблазняването на най-известната куртизанка в историята на света

Вероника Франко е една от най-известните и обожавани през епохата на Ренесанса куртизанки. Освен с красотата си тя се е славела и като изключителна поетеса и философ. Пленени от нейния чар, остър ум и таланти, по нея загубвали ума си редица отбрани жители на Италия, сред които и самият крал на Франция - Хенри III, който редовно посещавал покоите ѝ нощем.

Тя омагьосвала не само с финеса и движенията на стройното си тяло, но и със завидния си интелект, който притежавала. Историята на прочутата куртизанка е пресъздадена в култовата романтична драма от 90-те на режисьора Маршъл Херсковиц - "Съдба на куртизанка".

Вероника Франко е родена през 1546 г., когато Венеция е в зенита на своята мощ. Израства в семейството на богат търговец и една от най-скъпите куртизанки във Венеция. Франко от малка се отличавала с любознателността и пъргавия си ум. Получила отлично образование и демонстрирала изключителни способности в областта на литературата.

Личният живот на куртизанката бил много наситен. Била е омъжена за известния в онези времена д-р Паоло Паница, дълго време била любимата на известния художник Тинторето. Живеела под егидата на сенатор Доменико Вениера и успяла да роди шест деца от различни мъже.

Както във филма, така и в живота куртизанката Вероника Франко била невероятно търсена и желана от мъжете. В допълнение към красотата, образованието и интелигентността си, Вероника имала женски чар и знаела как правилно да използва всичките си положителни качества, за да съблазни един мъж.

Ето няколко трика, които известната куртизанка използвала, за да разгорещява мъжките страсти:

Неговото присъствие я изпълва с щастие и светлина

Куртизанката винаги показвала искреното си щастие от срещата си с обекта на своята симпатия. Тя не криела емоциите си, а изразявала възхитата и обичта си към него с най-топли и разнежващи мъжкото му сърце думи. Уверявала го, че той е единственият мъж, който е успявал толкова дълбоко да докосне сърцето ѝ и да остане завинаги в него. А какво по-хубаво и сладко за едни мъж от това да се почувства единствен и незаменим в сърцето на една обичана от него жена. Подобно поведение действало дълбоко върху мъжката психика на всеки ухажор, самият той започвал да се наслаждава от контакта си с такава дама и с нетърпение очаквал следващата си среща с нея. Тази техника отдавна е описана в психологията.



Неговите думи са злато

Вероника била изключително добър слушател и попивала всяка дума, изречена от флиртуващия с нея мъж. Благодарение на умението си да изслушва, тя знаела точно как да му отговори и винаги добавяла по някоя нотка нежна и мила шега, което мъжете обожавали. Известно е, че един мъж се впечатлява много повече от жени, които реагират на думите му с флиртуваща усмивка и добро чувство за хумор, отколкото към такива, които гледат и само кимат с глава, без да знаеш какво си мислят в този момент.

Леко съмнение към нейните чувства

Куртизанката омайвала любимия си, като оставала у него малка доза чувство на съмнение към нейните чувства. Това поддържало в него живо огънчето на страстта към ловуването, което е толкова типично за всеки мъж. Психолозите са категорични, че един мъж копнее и търси толкова повече една жена, колкото по-трудно достижима е тя. Точно това е правела и хубавата Вероника – карала мъжа да се съмнява в нея и по този начин надеждно се установявала в мислите и сърцето му.

Флиртуващо "не"

Друго оръжие на съблазняването били кокетните и закачливи откази, с които Вероника още по-силно разгорещявала желанието на мъжа към нея. Така умелите флиртове с отказ, но не и категоричен, само разпалвали интереса му към нея, обнадеждавайки го, че връзката им има шанс.

Невербално "да"

Общувайки с мъжа, тя го гледала право в очите, цялото ѝ тяло било насочено в неговата посока. Така тя ненатрапчиво показвала на събеседника си, че се интересува от него.

Четете още: Как да го съблазним: 6 урока от гейшите