Автор
Антония Дамянова

Талисман за късмет: Какви бижута ни пазят от зли очи и привличат пари

Днес бижутата са не само начин за себеизразяване, но и защита от негативни енергии и възможност за привличане на положителни такива. Така е от древни времена: нашите предци са носили талисмани и амулети, така че влиянието на камъните и благородните метали върху човешкия живот е утвърдено в културата от много дълго време.

Гмуркаме се в света на магията и ви казваме какви аксесоари ще ви спасят от злото око и дори ще ви помогнат да забогатеете.

Сребро



Нашите предци са вярвали, че среброто има не само защитни, но и лечебни свойства. Смятало се е за лек срещу различни фактори, които могат да предизвикат нещастие: зли очи, проклятия, любовни магии. Благородният метал помагал в борбата с вампири и върколаци. Между другото, някои твърдят, че в случай на уроки, сребърното бижу ще ви даде знак и бързо ще потъмнее, така че такъв накит определено трябва да стане ваш верен защитник.

Тюркоаз



Ако искате да защитите себе си и близките си, бижутата с тюркоаз са чудесно решение. Небесносиният камък е признат за свещен в няколко култури. Според легендата той променя цвета си в зависимост от здравословното състояние на носещия го и го предпазва от тъмните сили. И въпреки че учените са доказали, че влажността и излагането на светлина влияят на промяната в нюанса, тюркоазът остава популярен поради красивия си външен вид и достъпна цена.

Ахат

Ахатът е универсален скъпоценен камък, който се предлага в голямо разнообразие от форми и цветове. Древните цивилизации са го използвали за създаване на бижута в продължение на хиляди години: всички уникални предмети имат лечебни свойства и защитават своите собственици.

Злато

Златните бижута не само се вписват идеално в много изображения, но също така помагат за привличане на богатство. Носете злато на важни срещи, за да се чувствате уверени и изберете истинско злато, което работи много по-ефективно. Златните бижута, допълнени с бели, сини или черни цветове, отварят нови възможности за собственика, които от своя страна привличат големи суми. Между другото, парите се привличат не само от бижута, но и от други аксесоари – катарама на колан или ключалка на портфейл.

Цитрин



Цитринът се нарича камък на търговеца: отдавна се смята, че ако поставите камък в портфейла, това ще донесе пари и финансово благополучие на собственика му. Бижутата с цитрин също могат да ви направят по-богати: обърнете внимание на сребърни гривни с магически камък или висулки. И най-печелившото решение е да закупите златни обеци с цитрин.

Окото на Назар

Ако сте били в Турция, най-вероятно сте забелязали необичайни и ярко сини очи – такива амулети са окачени в много домове в страната. Освен като аксесоар за дома амулетът също така може да бъде забелязан и като декор за офиса или колата. Притежателтие на Назар най-често носят символа под формата на бижу. Въпреки че доста често самият амулет е наричан Злото Око, всъщност той служи именно, за да ни защити от проклятието, което би могло да ни застигне. Окото Назар е познато на човечеството от хилядолетия.

Смята се, че проклятието е доста по-старо от този амулет, както и че корените му са доста по-трудни за проследяване. Това зло произлиза от концепцията, че хората, които се справят добре в личен план и успяват да постигнат успех по един или друг начин, често привличат завистта на останалите около себе си. Злонамереният поглед и коварните мисли на тези хора се проявяват като проклятие, което би могло да донесе нещастие и лош късмет на даден човек, дори и без той да подозира за това. На пазара има огромно количество бижута със сини очи: гривни, висулки, обеци и дори пръстени.

Малахит



Малахитът привлича богатство чрез надеждни финансови транзакции. Бижутата с малахит ще бъдат божи дар за собствениците на бизнес или тези, които мечтаят да започнат собствен бизнес. Пръстените с малахит са много подходящи за мъже, а на красивата половина се препоръчва да закупят изящна огърлица с магически минерал.

Бижута с монети

Може би някой ще сметне това за банално, но бижутата с монети също осигуряват благополучие. Тук влиза в действие принципът „подобното привлича подобно“. Дори малък талисман с монети ще ви направи по-богати, така че изберете всякакви бижута – гривни, пръстени или обеци. И ако намерите масивен златен аксесоар с монети, портфейлът ви гарантирано ще се напълни.

Авантюрин



Зеленият авантюрин се нарича камъкът на възможностите, той отговаря за богатството и изобилието. При покупка програмирайте авантюрина за вида изобилие, от което се нуждаете. Не е задължително да са пари – камъкът ще осигури не само финансово благополучие, но и успех в личния живот и добро здраве. Ако искате да привлечете колкото се може повече пари, потърсете бижута с авантюрин и цитрин – комбинирането на двата мощни камъка носи невероятни резултати.

"Аншоа"

Гривната "Аншоа" има няколко имена - "Палм Хамеш", "Ръка на Мириам", "Ръка или Палма на Фатима". Това се дължи на външния вид на аксесоара. Кабалистичният амулет срещу злото око е направен под формата на човешка ръка, тъй като символизира сила, мощ, сила и власт. Числото пет – броя на пръстите – означава човешкото тяло. Симетрията на дланта означава хармония на душата и тялото, външна и вътрешна.

Четете още: Магическата сила на червения конец и на коя ръка трябва да се носи