Тe са Маккинли, Клои, Авалин и Лорън – четири приятелки, които споделят една и съща съдба от раждането си и които вероятно винаги ще бъдат неразделни. Още от бебета те получават най-страшната диагноза, която може да бъде поставена на човек – рак. Момиченцата са на възраст между 4 и 5 години, животът ги събира преди около 2 години и те бързо се сприятеляват.

И четирите попадат в една и съща болница във Флора с една единствена цел, а именно да се излекуват, да получат шанс за живот и да имат щастливо детство. Съдбата им се усмихва и медицината успява да ги спаси, но освен обещаващо бъдеще, всяко от момиченцата печели по три верни приятелки.

Преди година те се събират във фоайето на същата болница, където са лежали неотдавна, за да отпразнуват здравето и приятелството си. Лечението и болестта са оставили отпечатък върху тях и те не се радват на гъсти дълги коси, но е въпрос на време това да бъде поправено и съвсем не е най-важното. Искрените усмивки и щастието в очите им не могат да бъдат подминати. Четирите момиченца позират с красиви розови поли, шарени фланелки, златни обувки и диадеми и изглеждат много задружни. Радват се на компанията си и са се събрали в топла прегръдка.



На снимката отдясно са същите тези четири красавици година по-късно. Косите вече са пораснали, Маккинли, Клои, Авалин и Лорън – също. Усмивките им са още по-широки, а на фланелките им със златни букви пише „оцелели“.

Приятелството на четирите момичета е помогнало не единствено на самите тях по време на лечението, но и на родителите им.

„Беше много окуражаващо да знаеш, че до теб има други майки, които минават през същия кошмар, през който минаваш и ти. Заедно се справихме“, коментира майката на едно от момичетата.

Четете още: Болестта на новото време – сами жени без деца и любов